x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a aflat de ce au murit cei trei bebeluși din Argeș. Germenul mortal, găsit în brânza de vaci

S-a aflat de ce au murit cei trei bebeluși din Argeș. Germenul mortal, găsit în brânza de vaci

de Monica Cosac    |    29 Feb 2016   •   22:14
S-a aflat de ce au murit cei trei bebeluși din Argeș. Germenul mortal, găsit în brânza de vaci
Sursa foto: spawns/Getty Images/iStockphoto

Bacteria E-Coli O26, cea care a cauzat îmbolnăvirea bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei „Lactate Brădet” din Curtea de Argeş, a spus, luni, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, după ce ANSVSA a publicat primele rezultate ale controalelor făcute. Dintre cele 194 de eşantioane analizate, „a fost depistată prezenţa E-Coli, serogrupul O26, la: probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş şi la o probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparţinător) implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (judeţul Băcău)”. Încă şase copii cu probleme digestive au fost internaţi în doar 24 de ore, în spitalele din Argeş, numărul micuţilor spitalizaţi ajungând, ieri, la 51. Dintre aceştia, 43 de copii au sub doi ani. Alţi cinci micuţi cu sindrom hemolitic uremic sunt internaţi, în continuare, în spitalul Marie Curie din Bucureşti. Printre ei se află şi copilul din Mioveni, în continuare în stare gravă. În acest caz, prognosticul medicilor este rezervat.

Tatăl unuia dintre micuţii cu SHU îi acuză pe medicii de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti că “nu şi-au făcut deloc treaba” şi vrea, împreună cu părinţii altor copii, să dea în judecată unitatea medicală.
 

×