x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-A DUS IMPERIUL LUI DAVID!/Noul şef de la Interne s-a pus pe curăţenie

S-A DUS IMPERIUL LUI DAVID!/Noul şef de la Interne s-a pus pe curăţenie

de Mara Raducanu    |    06 Ian 2009   •   00:00

Gabriel Oprea, ministrul Administraţiei şi Internelor, a semnat ieri cererea de suspendare a pensiei militare pentru 350 de persoane şi a returnat la bugetul de stat suma de 92.401,74 lei (circa 23.100 euro), în conformitate cu pre­vederile Ordonanţei de Urgenţă din 30 decembrie 2008.



Potrivit MAI "suma reprezintă ajutorul acordat la trecerea în rezervă, în baza Legii nr. 138 din 1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii, cu modificările şi completările ulterioare". Oprea a promis că îşi va dona integral indemnizaţia de ministru către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Ilfov.
Persoanele care au primit plăţi compensatorii la momentul ieşirii la pensie şi doresc să lucreze în continuare în sistemul public vor fi obligate să restituie suma aferentă acestor compensaţii în termen de 30 de zile de la angajare, conform unei decizii luate în şedinţa de marţea trecută a Guvernului.
La nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor lucrează, la nivel central, aproximativ 350 de persoane ieşite la pensie şi care au beneficiat la momentul retragerii din funcţia publică de plăţi compensatorii de circa un miliard de lei vechi.

×
Subiecte în articol: observator