x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a lămurit sistemul de referință: Incidența COVID-19, calculată în funcție de datele de la Evidența Populației

S-a lămurit sistemul de referință: Incidența COVID-19, calculată în funcție de datele de la Evidența Populației

13 Oct 2020   •   21:09
S-a lămurit sistemul de referință: Incidența COVID-19, calculată în funcție de datele de la Evidența Populației

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seara, că la calcularea incidenței cazurilor de COVID-19 se va ține cont de datele de la Evidența Populației.

„Dincolo de neînțelegerile inițiale, s-a clarificat acest aspect și datele care sunt precizate de către Evidența Populației în fiecare localitate referitoare la domiciliu sunt cele care sunt luate în calcul pentru a calcula acel indice cumulat al cazurilor noi în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori”, a spus Nelu Tătaru.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că stabilirea incidenței în funcție de care se aplică măsurile restrictive este făcută de DSP-uri în cel mult 24 ore și de cătra Comitetele județene în 48 de ore de la atingerea incidenței.

De asemenea, Nelu Tătaru a spus că la calcularea incidenței nu vor fi luate în considerare focarele din cadrul centrelor rezidențiale și a spitalelor.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat fiind de ce sunt cifre diferite între datele anunțate de INSP și GCS, că a cerut Guvernului să rezolve această problemă: „Am solicitat Guvernului să își facă ordine în propriile instituții foarte rapid, nu putem să trăim cu două statistici foarte diferite pentru același lucru”.

 

(sursa: Mediafax)

×