x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a pus sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta (UPDATE)

S-a pus sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta (UPDATE)

13 Iul 2015   •   11:46
S-a pus sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta (UPDATE)
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ştire în curs de actualizare.

UPDATE:

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător pe o parte din averea premierului Victor Ponta în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în calitate de avocat, au declarat luni, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, procurorii au declanşat procedura de identificare a bunurilor asupra cărora va fi pus sechestru.

Victor Ponta a fost chemat luni la DNA, unde a fost anunţat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile.

Tot acum, procurorii i-au schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat, premierul prevalându-se de dreptul la tăcere, astfel că nu a dat o declaraţie în faţa procurorului.

Conform DNA, Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni - Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

Faptele reţinute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte "însemnată" din sumele obţinute de către SCA "Şova şi Asociaţii" de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, deşi nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

Premierul Victor Ponta a ajuns luni la Palatul Victoria, după ce în prealabil s-a aflat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conform DNA, Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni - Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel').

Faptele reţinute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obţinute de către SCA 'Şova şi Asociaţii' de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, deşi nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, la ieşirea de la sediul DNA, că procurorul a dispus în dosarul său o expertiză financiar-contabilă, care va fi gata în august.

"Procurorul a dispus - şi e foarte bine - o expertiză financiar-contabilă şi ne vedem când e gata, în august", a declarat Victor Ponta, care a stat la DNA aproximativ o jumătate de oră.

El a precizat că va face declaraţii după realizarea acestei expertize.

În timp ce se îndrepta spre maşină, Ponta le-a atras atenţia jurnaliştilor că i-au rupt o cârjă.

"Stai, stai, că mi-au rupt asta, mi-au rupt cârja. Pe bune...", a spus Victor Ponta. "S-a rupt cârja?", a întrebat un reporter. "Păi, da... (...) Nu vreţi să facem politică în altă parte, nu la DNA?! Ne vedem la partide, la Parlament...", a adăugat Ponta.

Premierul s-a deplasat apoi la sediul Guvernului.

Conform DNA, Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni - Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

Faptele reţinute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte "însemnată" din sumele obţinute de către SCA "Şova şi Asociaţii" de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, deşi nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare dintre cele două case de avocatură. agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta