x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sabina Elena: Voi continua să port tricolorul la şcoală. Este dreptul meu de exprimare a conştiinţei!

Sabina Elena: Voi continua să port tricolorul la şcoală. Este dreptul meu de exprimare a conştiinţei!

21 Mar 2013   •   22:28
Sabina Elena: Voi continua să port tricolorul la şcoală. Este dreptul meu de exprimare a conştiinţei!

Jurnalistul Dan Tănasă publică pe blogul său - www.dantanasa.ro - un dialog purtat cu Sabina Elena, adolescenta din Sfântu-Gheorghe, care a primit ameninţări după ce a purtat o bentiţă tricoloră în ziua de 15 martie.

Sabina declară că gestul său, simplu şi departe de a fi unul xenofob, nu ar fi ar fi trebuit să producă atâtea discuţii şi atitudini din partea presei de limbă maghiară, a profesorilor şi a colegilor de la secţia maghiară.
Sabina spune că va continua să poarte bentiţa tricoloră, considerând că este un act de afirmare a conştiinţei şi a gândirii sale.

Reproducem interviul publicat pe www.dantanasa.ro/
_________________________________________________

■ Cum te simţi acum că tot scandalul e public?
■ Este public pentru că vreau ca adevărul să fie cunoscut de opinia publică. Nu este normal ca un gest atât de simplu precum afişarea tricolorului să nască asemenea discuţii şi atitudini din partea presei de limbă maghiară, a profesorilor şi a colegilor de la secţia maghiară.

■ Au apărut deja persoane care vor să te denigreze. Chiar îi urăşti pe unguri?
■ Era de aşteptat. Îmi dau seama că vor încerca să mă denigreze pentru a duce în derizoriu gestul meu. La vârsta de 15 ani nu poţi fi xenofob, nu cunosc acest sentiment, prin urmare nici nu pot să-l exprim. Eu nu îi urăsc, urăsc faptul că ei mă urăsc!

■ Vei continua să porţi tricolorul la şcoală?

■ DA! Este dreptul meu de exprimare a conştiinţei şi a gândirii. Toată discuţia asta este absolut inutilă. Dacă eram la Craiova sau la Iaşi şi veneam la şcoală cu tricolorul un mai zicea nimeni nimic. Dar pentru că sunt din Covasna nu pot să fac acest lucru fără să apară discuţii. De ce oare?

■ Ce spun colegii de şcoală de toată povestea asta?
■ Dacă urmăriţi facebook-ul veţi vedea că am susţinerea tuturor elevilor, mai puţin a celor de etnie maghiară, dar încerc să îi înţeleg.

■ Ce le transmiţi celor care te susţin?
■ Vă mulţumesc pentru susţinere, pentru empatia şi intropatia pe care o aveţi faţă de persoana mea şi încercarea prin care trec.

×
Subiecte în articol: sabina elena