x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sadionul Naţional - Arena va fi demolatăanul viitor

Sadionul Naţional - Arena va fi demolatăanul viitor

de Monica Andrei Capatos    |    20 Apr 2007   •   00:00

Stadionul Naţional "Lia Manoliu" va fi demolat la începutul anului viitor, astfel Dinamo Bucureşti ar putea disputa aici meciurile din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor.

"Am avut o discuţie cu domnii Badea şi Borcea, în care s-a luat în calcul ca meciurile echipei Dinamo să se desfăşoare pe Stadionul Naţional. Răgazul pentru ca echipa Dinamo să joace pe Stadionul Naţional primele meciuri din grupe există din partea constructorului, deoarece lucrările de demolare a arenei vor începe la începutul anului viitor", a spus primarul general Adriean Videanu.

El a semnat ieri contractul cu asocierea de firme Max Bogl (Germania)-Astaldi (Italia) pentru reconstrucţia stadionului, durata lucrărilor de reconstrucţie fiind 32 de luni.

"Nu avem o dată exactă pentru începerea lucrărilor, deoarece totul ţine de finalizarea proiectării. Din cele 32 de luni, 12 luni este termenul pentru finalizarea proiectării, iar 20 de luni lucrările propriu-zise. Cert este că nu vom stagna începerea lucrărilor de anumite evenimente, oricare ar fi ele. Este inutil să demolez un obiectiv acum, să stau cu molozul zece luni, cât durează proiectarea", a mai spus Videanu. Valoarea lucrărilor de reconstrucţie este estimată la peste 411 milioane de lei (fără TVA), finanţată din fonduri municipale şi guvernamentale. Noul stadion va avea o capacitate de 54.000 de locuri, arena urmând să fie funcţională în anul 2010.

"Sperăm ca în 2010-2011 Bucureştiul să poată găzdui finala UEFA", a spus Ionuţ Lupescu, prezent la eveniment.

×
Subiecte în articol: observator