x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SALARII DASCĂLI / Altă grevă?

SALARII DASCĂLI / Altă grevă?

21 Ian 2009   •   00:00

Sindicaliştii din învăţământ au ameninţat cu reluarea protestelor şi chiar cu greva generală dacă Educaţia nu va primi 6% din PIB, pentru a putea fi aplicată majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.



Reprezentanţii federaţiilor sindicale din Educaţie s-au întâlnit ieri cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru a discuta din nou despre majorările salariale ale profesorilor. La finalul întâlnirii, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a spus că federaţia pe care o reprezintă va face un "lobby deosebit" pentru ca bugetul Educaţiei pe 2009 să reprezinte 6% din PIB. "Ministrul Ecaterina Andronescu susţine că va fi acordat acest procent pentru Educaţie. Deocamdată nu avem de ce să ne îndoim de minister privind susţinerea", a precizat Isvoranu. Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a declarat că sindicaliştii sunt convinşi că Legea de majorare a salariilor va fi aplicată, idee susţinută şi de vicepreşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr.

Ministrul Educaţiei a declarat că în proiectul de buget care a fost trimis la Ministerul Finanţelor s-a cerut clar 6% din PIB, inclusiv pentru majorările salariale ale dascălilor. (E.M.)

×
Subiecte în articol: observator