x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salarii de dascăli mărite în instanţă

Salarii de dascăli mărite în instanţă

de Violeta Fotache    |    29 Oct 2010   •   00:00

Procese mai vechi deschise de profesori încep să primească soluţii din partea magistraţilor. Iar aceste soluţii pot da peste cap planurile făcute de Guvernul Boc pentru îmblânzirea FMI. Săptămâna aceasta, miercuri, statul a pierdut procesul deschis de Liga Sindicatelor din Învăţământ Sălaj pentru a obţine majorarea cu 37% a salariilor profesorilor din învăţământul preuniversitar.

"Curtea de Apel Cluj ne-a dat câştig de cauză în procesul pe care Liga Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Sălaj l-a intentat anul trecut împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean, şcolilor şi primăriilor din Sălaj, cerând majorarea salariilor cadrelor didactice cu 37 de procente începând cu data de 1 octombrie 2008. Am cerut să se aplice Legea 221/2008. Instanţa s-a pronunţat în favoarea noastră, dascălii ar trebui să îşi primească banii", a spus Eusebiu Lehene, preşedintele LSI Sălaj.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, judecătoarea Claudia Ilieş, ne-a precizat că instanţa pe care o re­prezintă a admis recursul Ligii îm­po­triva verdictului Tribunalului Sălaj prin care fuseseră respinse cererile a 161 de persoane. "Prin decizia de mier­curi a Curţii de Apel Cluj, care este irevocabilă şi trebuie pusă în aplicare, instanţa a acordat în toate cele 161 de dosare diferenţa drepturilor sa­lariale neacordate rezultate din neaplicarea Legii 221/2008 (lege de aprobare a Ordonanţei 15/2008 prin ca­re a fost majorat coeficientul de multiplicare a salariului, în mod dife­rit), diferenţă actualizată cu indicele de inflaţie pe perioada 1 decembrie 2008-1 decembrie 2009. Toată săp­tă­mâna am avut asemenea dosare, în medie câte 170 de dosare pe zi, ac­ţiuni formulate de profesori de la toate nivelurile: gimnazial, preuniversitar, unversitar", ne-a declarat Claudia Ilieş.

×
Subiecte în articol: observator