x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salvamontist din Piteşti, mort pe Vârful Ineu

Salvamontist din Piteşti, mort pe Vârful Ineu

28 Aug 2009   •   00:00

Un salvamontist din Piteşti şi-a găsit sfârşitul, joi seara, în timpul unei drumeţii pe Vârful Ineu din Munţii Rodnei, inima acestuia cedând în timp ce cobora, împreună cu trei prieteni de-ai săi, o potecă. Bărbatul, în vârstă de 55 ani, era membru voluntar al echipei Salvamont din Piteşti şi venise să-şi petreacă timpul liber în judeţul Bistriţa-Năsăud, escaladând Vârful Ineu.



Şeful Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, spune că apelul a fost primit joi seara, în jurul orei 21, prin serviciul 112, dar echipele de intervenţie au avut nevoie de trei ore pentru a ajunge la locul în care se aflau turiştii, adică la peste 1.900 metri altitudine. "Noi am ajuns abia după vreo trei ore. Le-am semnalizat turiştilor cu lanternele, ne-au semnalizat şi ei unde se află, dar nu s-a mai putut face nimic pentru bărbat. Abia la ora 6 dimineaţa am reuşit să coborâm corpul de pe munte", a precizat Baciu, citat de Mediafax.

Intervenţia echipei Salvamont, însoţite de reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei, a durat aproape nouă ore. Corpul neînsufleţit al salvamontistului din Piteşti a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, de unde va fi preluat de familie şi dus acasă, pentru a fi înmormântat.

×
Subiecte în articol: externe