x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şase ani de închisoare pentru Nuţu Cămătaru

Şase ani de închisoare pentru Nuţu Cămătaru

de Veronica Micu    |    22 Sep 2008   •   00:00
Şase ani de închisoare pentru Nuţu Cămătaru

Tribunalul Bucureşti a decis să contopească, la cererea anchetatorilor, pedepsele aplicate lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, în două procese penale, aplicându-se astfel pedeapsa cea mai mare, de peste şase ani de închisoare.

Tribunalul Bucureşti a decis să contopească, la cererea anchetatorilor, pedepsele aplicate lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, în două procese penale, aplicându-se astfel pedeapsa cea mai mare, de peste şase ani de închisoare.

DOSAR. Potrivit deciziei de vineri a instanţei, Nuţu Cămătaru are de executat şase ani, o lună şi 17 zile de închisoare, după contopirea pedepselor din două procese. În august, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis recursul formulat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care au contestat o hotărâre a Tribunalul Capitalei, prin care a fost respinsă solicitarea de contopire a unei pedepse de doi ani şi şapte luni de închisoare cu alta de şase ani de detenţie, la cât a fost condamnat Nuţu Cămătaru, în două procese distincte. Avocatul lui Nuţu, Daniel Caraman, a explicat atunci că în luna martie, la solicitarea judecătorului delegat de la Comisia Penitenciarului Jilava, procurorii DIICOT au solicitat în instanţă contopirea a două pedepse pe care Nuţu Cămătaru le-a primit. Avocatul a mai spus că este vorba de pedeapsa luată în dosarul rămas definitiv la instanţa supremă de doi ani şi şapte luni de închisoare şi o pedeapsă mult mai veche, de şase ani, pentru tâlhărie.


CONDAMNARE. Tribunalul Bucureşti a respins, la sfârşitul lunii mai, solicitarea procurorilor DIICOT prin care aceştia cereau contopirea celor două pedepse aplicate lui Nuţu Cămătaru. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel, care a decis rejudecarea cererii de contopire a pedepselor. Fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale lor au fost condamnaţi pentru sechestrarea de persoane, înşelăciune şi proxenetism. Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie anul acesta, la doi ani şi şapte luni de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la înşelăciunea lui Shaul Peleg, într-un caz amplu de crimă organizată privind fapte de proxenetism, sechestrare de persoane, şantaj, înşelăciune, cămătărie, recuperări de bani, încasări de taxe de protecţie. Sile Cămătaru a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie. Nuţu Cămătaru este deţinut în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, iar Sile Cămătaru este închis la Penitenciarul Rahova.

×