x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şase din zece români nu îşi permit să plece în concediu anul acesta

Şase din zece români nu îşi permit să plece în concediu anul acesta

05 Iul 2009   •   00:00
Şase din zece români nu îşi permit să plece în concediu anul acesta

Arşiţa şi criza au topit banii din buzunarele românilor. Mulţi au renunţat la concedii. Asta arată inclusiv un studiu pe acest segment. Potrivit acestuia, şase din zece români nu-şi permit o vacanţă în acest an. Totuşi, destinaţia externă preferată de români rămâne litoralul bulgăresc.



Criza a dat peste cap planurile de vacanţă ale românilor, scrie antena3.ro. Potrivit unui studiu realizat de GfK Omnibus, 60% din populaţie nu îşi va lua concediu în 2009. Cei mai afectaţi sunt adulţii de peste 55 de ani, cu domiciliul în localităţile mici din Moldova şi din Oltenia, şi fără studii superioare.

Problemele financiare au schimbat şi destinaţiile de vacanţă. Nu numai locaţiile exotice, ci şi Turcia, Italia sau Grecia şi-au pierdut o parte dintre turişti. Pe de altă parte, românii preferă să-şi petreacă vacanţa de vară la Marea Neagră. Litoralul bulgăresc este singura destinaţie externă care primeşte în 2009 mai mulţi turişti români decât anul trecut.

Şi bugetul pentru transport s-a diminuat. Doar 9% dintre români îşi mai permit să plece în concediu cu avionul, în timp ce peste jumătate călătoresc cu maşina personală sau a prietenilor. Totuşi, românii nu au renunţat la lunile de vârf, iulie şi august, în ciuda tarifelor mult mai mari decât în extrasezon.

×
Subiecte în articol: romania