x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scafandrii ISU Mureş au găsit cea de-a cincea victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni

Scafandrii ISU Mureş au găsit cea de-a cincea victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni

30 Iul 2013   •   08:53
Scafandrii ISU Mureş au găsit cea de-a cincea victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni

Cea de-a cincea victimă din accidentul de elicopter care a avut loc luni seara la Tăureni în judeţul Mureş a fost găsită în această dimineaţă. Este vorba despre un om de afaceri german care se afla în elicopterul care s-a prăbuşit într-un lac din zonă.

Cinci persoane au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit imediat după decolare. Aparatul de zbor îi aparţinea omului de afaceri Sorin Ţerbea. O femeie a supravieţuit accidentului.

Accidentul s-a produs luni seară, după ora 20.30, la câteva sute de metri de la decolare, aparatul căzând de la circa 100-150 de metri în Lacul nr. 7 H aparţinând SC Piscicola, din comuna Tăureni.

Printre victime se află omul de afaceri Sorin Ţerbea, căruia îi aparţinea elicopterul, pilotul acestuia şi trei oameni de afaceri germani, o femeie şi doi bărbaţi, membri ai aceleiaşi familii. Emilia Morar, angajată a firmei lui Ţerbea, a scăpat cu câteva zgârieturi, fiind salvată de oamenii aflaţi în apropierea accidentului.

"Sunt oameni de afaceri, veneau cu maşinile pentru că aparatul nu s-a putut ridica din apropierea acelei fabrici de scaune din Tăureni, au venit până la un loc unde se afla elicopterul", a declarat presei prefectul judeţului Mureş, cu o seară în urmă.

Corneliu Grosu a spus că, deşi se presupune că unele dintre cele cinci victime s-au înecat, ceea ce a constatat l-a îngrozit, în sensul că unul dintre oamenii de afaceri germani era decapitat de elice, iar Sorin Ţerbea, celui căruia îi aparţinea aparatul de zbor, avea o mână amputată.

"În jurul orei 20.40, elicopterul s-a ridicat de pe un drum din apropierea lacului având la bord şase persoane. La bord era o familie, Deak, cetăţeni germani - soţ, soţie şi fiul lor (adult - n.r.) - împreună cu Sorin Ţerbea, cu pilotul şi încă o femeie, salariată a firmei lui Ţerbea. După aproximativ 100-150 de metri de la ridicare elicopterul a luat o poziţie nefirească şi a intrat cu botul direct în apă. În acel moment, un tractorist şi alţi câţiva oameni au sărit în apă şi au spart geamul şi au scos femeia care este conştientă, e în stare bună. Decedaţi sunt mama şi băiatul din Germania, pilotul şi Sorin Ţerbea şi scoşi pe malul apei. Şi acum mai avem în apă bărbatul din Germania, pe care nu l-am găsit. Tânărul nu mai are cap, i-a retezat capul elicea, Sorin Ţerbea are o mână tăiată... sunt mutilări mari. La ceilalţi doi nu m-am uitat", a afirmat prefectul, potrivit Agerpres.

Corneliu Grosu a mai spus că deocamdată nu se cunoaşte cauza accidentului şi că aşteaptă ca specialiştii să se pronunţe.

×
Subiecte în articol: elicopter prabusit mureş sorin terbea