x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal in Capitala - Un alt parc risca sa fie defrisat

Scandal in Capitala - Un alt parc risca sa fie defrisat

de Monica C. Andrei    |    16 Dec 2005   •   00:00

Parcurile din Capitala sunt pe cale de disparitie. Dupa cazul Parcului Bordei a venit si randul zonei verzi din Strada Cretei, din apropierea Satului Francez.
Culmea este ca istoria s-a repetat si de data asta si in joc au intrat tot angajatii administratiei locale. Mai exact, Mihai Ilie, consilier juridic din Primaria Capitalei, care si-a schimbat peste noapte pledoaria intr-un proces in care apara zona verde mai sus amintita. El a reprezentat interesele municipale timp de peste doi ani, sustinand cu argumente mentinerea parcului.

Parcul din Strada Cretei a fost realizat de locuitorii din zona si dat Administratiei Domeniului Public Sector 1 inca din 1998. Acesta a inceput sa devina o problema cand familia Pascu a cumparat cateva terenuri in zona. Desi aveau iesire la alte strazi, Mihail Claudiu Pascu a cerut de la primarie desfiintarea parcului si permiterea realizarii unui drum, ca sa aiba iesire la o zona foarte cautata de agentii imobiliari: Intrarea Scoala Herastrau.

DUBIOS. Cum functionarii primariei nu puteau incalca legile au refuzat cererea sotilor Pascu, acestia s-au adresat intantei. Dupa doi ani si jumatate de procese, in care primaria a adus probe care demonstrau in fata judecatorilor ca cererea nu este indreptatita, Mihai Ilie a cerut la ultimul termen sa fie acceptata cererea reclamantilor. "Am facut o sesizare la Comisia Juridica din cadrul Primariei Capitalei pentru ca este inadmisibil ceea ce s-a intamplat. Am incercat sa lamurim situatia intrebandu-i pe sefii lui Mihai Ilie, insa n-am primit nici un raspuns concret", ne-a spus Victor Tatoiu, persoana care a amenajat parcul inca de la inceput. Familia Pascu intentioneaza sa taie peste 50 de copaci din parc, spatiu care se afla in administrarea domeniului public.

×
Subiecte în articol: observator