x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SCANDAL/Nou-născuţi încurcaţi la maternitatea Târgu-Jiu

SCANDAL/Nou-născuţi încurcaţi la maternitatea Târgu-Jiu

de Gabriela Mladin    |    08 Ian 2009   •   00:00

Anchetă la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, după ce cadrele medicale au încurcat doi bebeluşi. Două mămici care au născut la sfârşitul săptămânii trecute şi-au dat seama că, timp de câteva zile, fiecare alăptase copilul celeilalte.

Pentru liniştea părinţilor urmează efectuarea testului ADN celor doi copii
Foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Scandalul a fost declanşat în momentul în care o asistentă medicală i-a spus uneia dintre mămici că alăptează alt copil, întrucât se încurcaseră bebeluşii. Când una dintre femei a devenit neîncrezătoare, au fost consultate fişele medicale şi s-a constatat că greutatea copiilor diferă. Între cei doi nou-născuţi exista o diferenţă de 600 de grame. Iniţial, cadrele medicale nu au recunoscut încurcătura creată, însă o asistentă a declarat într-un final că micuţii au fost puşi într-un pat la izolator, unde li s-au schimbat doar etichetele.

Părinţii copiilor au depus plângere la poliţie. Ei afirmă că îşi vor lua copiii acasă doar după efectuarea testelor ADN. “Pentru mine a fost un şoc, mai ales că sunt la prima naştere. Acum asistentele spun că este copilul meu, dar nu ştiu ce să mai cred, mai ales că trei zile eu l-am alăptat pe al celeilalte mame, iar ea l-a alăptat pe al meu”, a declarat una dintre mame.

 

Cehia – crescuţi nouă luni de străini

Cazul unor bebeluşi încurcaţi la o maternitate din Cehia a făcut înconjurul lumii în octombrie 2007. Două fetiţe născute în decembrie 2006 la acelaşi spital au fost crescute, vreme de nouă luni, de altă familie decât cea biologică. Bebeluşii au fost încurcaţi la scurt timp după naştere, lucru rămas neobservat atât de mame, cât şi de asistente. Totul a ieşit la iveală din pricina geloziei unuia dintre bărbaţi. Observând că fetiţa sa nu semăna cu nimeni din familie, el s-a gândit că bebeluşul este rodul unei legături extraconjugale a soţiei şi a făcut, în secret, un test ADN. Aflarea rezultatului a fost urmată de un alt test, care a arătat că nici soţia lui nu este mama fetiţei. Au urmat luni de cercetări şi de investigaţii medicale, pentru ca, într-un sfârşit, personalul medical să descopere unde s-a produs greşeala. Ambele familii au dat în judecată spitalul.

  • Irina Cristea

×
Subiecte în articol: observator