x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal - Pasajul Basarab, in dezbatere publica

Scandal - Pasajul Basarab, in dezbatere publica

de Monica C. Andrei    |    15 Dec 2005   •   00:00

Constructia Pasajului Suprateran Basarab a incins din nou spiritele dintre autoritatile locale si locuitorii zonei Nicolae Titulescu. Chiar daca riveranii nu si-au dat acordul pentru proiect, ba, mai mult, au organizat o serie de proteste, conducerea Primariei Capitalei n-a tinut cont de acest lucru.

LICITATIE. Astazi se deschide oficial dezbaterea publica asupra pasajului, iar maine municipalitatea va scoate la vanzare caietele de sarcini pentru licitatia in vederea desemnarii constructorului. Totul se va derula foarte repede, asta in conditiile in care protestatarii sunt in proces cu Consiliul General, urmatorul termen fiind programat la data de 6 februarie 2006. Ieri, asociatiile de proprietari si preotul de la Biserica Sf. Vineri, sprijiniti de Fundatia Terra Mileniul III, au aratat ca nicaieri in lume autoritatile locale nu isi permit sa reduca nivelul calitatii vietii locuitorilor fara a avea un acord cu acestia.

"Studiul de impact s-a facut la modul general. S-a crezut ca nu este citit de nimeni. Am gasit pasaje ce se refera la Delta Dunarii. Ce legatura are Delta Dunarii cu Pasajul Pasarab? Totul s-a facut la misto. Nu exista un studiu al traficului, solutii alternative de trafic, nu s-a luat in calcul nici macar varianta cu pasajul subteran", ne-a spus Lidia Popoviciu, una dintre persoanele afectate.

Pe de alta parte, primarul general, Adriean Videanu, a spus ca proiectul este unul important pentru oras, pentru ca descongestioneaza traficul din zona de vest si, in plus, a fost modificat pentru a-i proteja cat mai bine pe locuitori.

×
Subiecte în articol: observator