x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal pe Mall - Paszkany pierde si contesta

Scandal pe Mall - Paszkany pierde si contesta

de Elena Stanciu    |    20 Dec 2005   •   00:00
Scandal pe Mall - Paszkany pierde si contesta

Conducerea firmei South-East Euromentor, la care este actionar si omul de afaceri Paszkany Arpad, va depune la Consiliul Judetean Cluj o contestatie a modului in care s-a efectuat evaluarea ofertelor in cadrul licitatiei privind atribuirea lucrarilor de construire a primului Mall din judet.

Conducerea firmei South-East Euromentor, la care este actionar si omul de afaceri Paszkany Arpad (foto), va depune la Consiliul Judetean Cluj o contestatie a modului in care s-a efectuat evaluarea ofertelor in cadrul licitatiei privind atribuirea lucrarilor de construire a primului Mall din judet.

INDOIELI. "Avem o serie de suspiciuni referitoare la modul in care s-a desfasurat licitatia, precum si acordarea punctajului", a declarat ieri Florin Ciorca, unul dintre reprezentantii firmei Euromentor. Acesta sustine ca cea mai flagranta greseala, dintr-o serie de mai multe incorectitudini, este aceea ca membrii comisiei de licitatie au acordat punctaj si pentru taxa de superficie, desi in caietul de sarcini era prevazuta doar punctarea cotei de participare. "Au fost zece criterii pe baza carora s-a acordat punctajul si au contat toate aspectele, si cel economic, si cel juridic, a contat si fisa de evaluare, nu pot sa spun ca a fost vreun criteriu mai important decat altul, iar punctajul mi se pare destul de strans", a declarat presedintele comisiei de licitatie, Ioan Petran, care a precizat ca totusi cel mai important aspect a fost acela al cotei de participare.

CASTIGATORUL. Comisia de licitatie, formata din 11 persoane, a desemnat drept castigatoare, pentru construirea unui mall in Cluj-Napoca in asociere cu Consiliul Judetean, firma ieseana Iulius Group, careia i-a acordat 2.088 de puncte, fata de 1.691 pentru firma South-East Euromentor. In cazul firmei Julius Grup, cota de participare a fost de 25%, dar nu mai putin de 45.000 de euro (taxa de superficie), iar in cazul firmei la care este actionar Paszkany Arpad - 50% din profitul brut, dar nu mai putin de 35.000 de euro.

Conducerea firmei clujene este hotarata sa mearga in instanta in cazul in care, dupa reevaluare, nu va fi desemnata castigatoare. "Nu ne vom opri decat dupa ce vom primi o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, pe care o vom respecta indiferent de ceea ce se spune in ea", a afirmat si Tudor Oniga, cel de-al doilea reprezentant al Euromentor.

×
Subiecte în articol: observator