x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul autostrazii a ajuns la Londra

Scandalul autostrazii a ajuns la Londra

24 Mai 2004   •   00:00

Presa britanica scrie despre recenta vizita a printului Charles la Bucuresti, notand ca presedintele Ion Iliescu nu s-a prea lasat convins de argumentele printului, adversar al proiectului de construire a doua autostrazi in Transilvania.

IRINA CRISTEA

Interventia printului Charles pe langa presedintele Ion Iliescu privind autostrada Bucuresti - Bors - Sighisoara nu s-a bucurat de acelasi succes ca cel care a dus, acum doi ani, la abandonarea proiectului Dracula Park, scrie presa britanica. Intr-un comentariu despre vizita printului in Romania, saptamanalul Sunday Herald noteaza ca, nemultumit de proiectul a doua autostrazi care vor strabate Transilvania, Charles a gasit in Iliescu un interlocutor putin receptiv.

AFACERE PAGUBOASA. Potrivit publicatiei, printul i-a atras atentia presedintelui Romaniei ca este pagubos ca doua autostrazi de mari dimensiuni sa strabata regiunea si sa puna in pericol patrimoniul cultural al zonei. Charles s-a referit la autostrada Bucuresti - Bors - Sighisoara si la autoruta Bucuresti - Budapesta, aratandu-se neingaduitor fata de cea dintai.

„Zona Sighisoarei este una dintre putinele ramase neatinse de lumea moderna. Intreaga regiune este o rezervatie naturala si culturala, amenintata cu distrugerea tocmai cand incepuse sa primeasca recunoasterea pe care o merita", a declarat un purtator de cuvant trustului „Mihai Eminescu", patronat de Charles.

Publicatia britanica noteaza ca presedintele nu pare inca pregatit sa isi schimbe parerea despre autostrada Bucuresti - Bors - Sighisoara, lucrarile fiind programate sa inceapa la 30 iunie.

×
Subiecte în articol: observator