x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul gunoiului din Sectorul 1: Poliția Locală a amendat Romprest

Scandalul gunoiului din Sectorul 1: Poliția Locală a amendat Romprest

07 Iun 2021   •   17:53
Scandalul gunoiului din Sectorul 1: Poliția Locală a amendat Romprest

Scandalul gunoiului din Sectorul 1 pare să nu se mai termine: Poliția Locală a amendat compania Romprest Servide cu 160.000 de lei, anunță, într-un comunicat, Primăria de sector.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Primăria Sectorului 1, Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale a aplicat, în perioada 1 iunie -7 iunie 2021, sancțiuni contravenționale companiei Romprest Service în valoare totală de 160.000 de lei.

Cele mai mari sancțiuni, în valoare de 60.000 de lei și de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorității contractuale aplicate în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Amenzile au venit după ce Poliția Locală „a indicat” companiei locațiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deșeuri, „iar aceasta nu s-a conformat”.

„Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contravenții în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menționat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1. Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București”, se arată în comunicat.

Mediafax

×