x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul legat de cazul Brădişteanu/ CNI cere Senatului revocarea avocatei Drăghici

Scandalul legat de cazul Brădişteanu/ CNI cere Senatului revocarea avocatei Drăghici

de Violeta Fotache    |    07 Noi 2008   •   00:00

Cazul avocatei Alice Drăghici, reprezentantul PC în Consiliul Naţional de Integritate (CNI), suspectată că s-ar fi imixtionat în activitatea inspectorilor de integritate care verificau averea medicului Şerban Brădişteanu, ajunge din nou pe masa Senatului.



De data aceasta însoţit de o cerere expresă de revocare din CNI, în cazul în care Senatul descoperă, în urma cercetărilor, că sunt elemente care să impună acest lucru. Decizia a fost luată ieri de membrii CNI cu 7 voturi pentru şi patru abţineri. "Acest vot respectă spiritul legii, dar trece peste litera ei(...)Mai bine să greşim în acţiune, decât în inacţiune" a spus membrul CNI Codru Vrabie, recunoscând că modul în care s-au derulat lucrurile în acest caz afectează credibilitatea CNI. Dezamăgit de CNI s-a arătat şi preşedintele ANI.
El a precizat că cererea pe care a făcut-o nu are nici o legătură cu campania electorală. N-am făcut-o în urmă cu două luni când am sesizat Consiliul, având ferma convingere că  membrii CNI vor face acest demers. N-a fost aşa", ne-a declarat Macovei. Votul a fost dat după ce Alice Drăghici a spus, în chintesenţă, că îi pare foarte rău că a avut "gură rea" făcându-le observaţii colegilor de la ANI şi nu  aşteptându-i "la cotitură, ca avocat".
Totodată, Drăghici a acuzat ANI că doreşte "prin orice mijloace" îndepărtarea ei din CNI. Totuşi avocata a afirmat că vede Agenţia ca pe unul dintre copiii ei, motiv pentru care nu se va bucura "niciodată de eşecurile ANI". "Dacă am greşit, pedepsiţi-mă!" a spus şi a ieşit din sală plângând.

×
Subiecte în articol: observator