Aproximativ 750 de trandafiri, hortensii şi cale, toate florile fiind de culoare albă, vor împodobi scena pe care va urca, pe 1 iunie, la Iaşi, Papa Francisc.
Răsadurile pentru flori au fost cumpărate special pentru vizita Papei la Iaşi şi crescute în serele celor de la Servicii Publice, societate aflată în subordinea Primăriei Iaşi.
"Scena va fi decorată cu sute de jardiniere cu flori albe. Sunt 750 de flori în total, din care 250 sunt trandafiri, 250 sunt hortensii şi 250 sunt cale. Răsadurile au fost special cumpărate pentru acest eveniment", a declarat, pentru AGERPRES, directorul SC Servicii Publice Iaşi, Laurenţiu Ivan.
Primarul Mihai Chirica a anunţat că pentru vizita Papei Francisc la Iaşi a fost pregătit un ansamblu scenic. Acesta va avea 50 de metri lăţime şi o deschidere de 18 metri.
Pe scena din centru se va afla Papa şi invitaţii săi, corul, tinerii şi bătrânii care vor face imaginea de ansamblu a sloganului "Să mergem împreună". Scena va contura profilul Palatului Culturii, ea fiind concepută special pentru vizita Papei de arhitectul ieşean Mihai Codreanu.
Tot pe scenă, în fundalul din dreapta, pe mijloc, va fi amplasată o hartă a României în interiorul căreia se văd mai multe simboluri sugestive despre vizita Papei Francisc la Iaşi.
"În primul rând, vizibilă este litera M care face trimitere la Maria Fecioara: întâlnirea este mariană, ea se desfăşoară în România, ţară considerată a fi Grădina Maicii Domnului şi sub ocrotirea ei. Apoi se văd două mâini. Ele au o triplă conotaţie: sunt mâini care oferă, lucru care se va vedea în prima parte a întâlnirii prin materialele difuzate şi prin cântece. Apoi sunt mâini care împărtăşesc - e vorba de mărturiile din partea unui tânăr şi a unei familii. În sfârşit, sunt mâini care primesc, adică primesc cuvântul din Scriptură, cuvântul Sfântului Părinte şi binecuvântarea sa apostolică", a explicat preotul Daniel Iacobuţ.
Conform declaraţiilor sale, întâlnirea care va avea loc sâmbătă la Iaşi este o expresie a "bucuriei simple, nu complicate, a unei bucurii care primeşte şi care ştie să se împărtăşească".
"Realitatea întâlnirii şi a comuniunii se va vedea în prezenţa copiilor, a tinerilor, a bătrânilor, a celor implicaţi în programul liturgic, care în ansamblu vorbesc de un organism viu care este Biserica", a declarat Iacobuţ.
În cealaltă parte a scenei, în stânga locului unde se va afla Papa Francisc, va fi corul, iar pe fundal va fi logoul vizitei sale în România - "Să mergem împreună". AGERPRES