x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scheele: Guvernul este responsabil

Scheele: Guvernul este responsabil

12 Mar 2004   •   00:00

Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele (foto), a declarat ieri ca "prima responsabilitate, in cazul fondurilor derulate prin programe SAPARD, apartine Guvernului Romaniei", care are si obligatia de a recupera sumele folosite incorect, informeaza Mediafax.

Scheele a declarat, in cadrul Conventiei Regionale "Networking Europe", desfasurata la Cluj-Napoca, ca autoritatile locale si Corpul de Control al premierului trebuie sa investigheze cazurile de obtinere si folosire a sumelor derulate prin programul SAPARD in judetele Suceava, Ialomita si Mures. "Nu putem sa ignoram si sa ne declinam orice responsabilitate in aceste cazuri. Delegatia va veghea atent asupra situatiei si va intocmi rapoarte pentru Bruxelles", a precizat Jonathan Scheele.

El a spus ca daca se dovedeste ca fondurile au fost folosite incorect, Guvernul va trebui sa recupereze sumele. Alegerea modalitatii de recuperare a banilor, a mai spus Scheele, este in sarcina Guvernului: fie de la cei raspunzatori, fie din buzunarul "platitorilor de taxe". El s-a aflat la Cluj-Napoca pentru a participa la prima Conventie Regionala a multiplicatorilor de informatie europeana, "Networking Europe", la care au fost invitati jurnalisti si reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale.

×
Subiecte în articol: observator