x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schimbare / Taxa auto triplă va fi suspendată

Schimbare / Taxa auto triplă va fi suspendată

de Elena Stan    |    24 Dec 2008   •   00:00

Nicolae Nemirschi, noul ministru al Mediului, nici nu s-a instalat bine la conducerea ministerului că a şi făcut schimbări.



Acesta a spus că suspendă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului din 8 decembrie cu privire la triplarea taxei auto pentru maşinile second-hand din import, pe perioada suspendării urmând să fie aplicat nivelul din iulie. "Opinia mea personală, în măsura informaţiilor pe care le am, este că ar trebui să suspendăm Ordonanţa din decembrie şi să se revină la cea din iulie, adică la aceiaşi parametri", a afirmat Nemirschi. Mai mult, în scurt timp, taxa de poluare auto va suferi noi ajustări, "totul legat de influenţele va­lorice pe care le va avea asupra programelor pentru care această taxă era o sursă". În urma discuţiilor purtate de  Nemirschi cu fostul mi­nistru al Mediului, Attila Korodi, a ajuns la concluzia că vechea guvernare nu a făcut o analiză bine întemeiată pentru triplarea taxei. Mai mult, Guvernul Tăriceanu nu a discutat în mod serios această Ordonanţă, nefiind informată nici Comisia Europeană şi nici producătorii.

PROTESTE
Triplarea taxei auto peste noapte s-a lăsat cu numeroase proteste la nivel naţional. Sute de şoferi nemulţumiţi au ieşit în stradă în judeţele Arad, Braşov, Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Bistriţa, Pra­hova, deoarece consideră că decizia vechii guvernări este ilegală. Protestatarii susţin că preţul achitat de cetăţenii români pe o maşină second-hand a ajuns să fie de trei ori mai mic decât urmează să plătească taxa auto, necesară în vederea înmatriculării maşinii în circulaţie.

×
Subiecte în articol: observator