x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schimbări în mersul trenurilor ca urmare a unor lucrări pe calea ferată

Schimbări în mersul trenurilor ca urmare a unor lucrări pe calea ferată

20 Sep 2021   •   17:00
Schimbări în mersul trenurilor ca urmare a unor lucrări pe calea ferată
Sursa foto: Victor Stroe

Câteva trenuri care circulă pe raza regionalelor Timișoara, Iași și Cluj-Napoca vor fi anulate sau pasagerii vor fi preluați de mașini, în septembrie și octombrie, din cauza unor lucrări pe calea ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunță că în perioada septembrie - octombrie 2021, pe raza regionalelor Timișoara, Iași și Cluj-Napoca se fac lucrări feroviare de specialitate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulație pe calea ferată, prin ridicarea restricțiilor de viteză și îmbunătățirea gradului de confort.

Lucrările sunt făcute cu firme specializate sau în regie proprie, pe următoarele intervale de stații:

- Orșova - Valea Cernei (SRCF Timișoara) - lucrări de reparații pentru ridicarea restricțiilor de viteza pe linia II din stația Orsova și pe aparatele de cale. În perioada lucrărilor (20 - 24 septembrie 2021), trenul IR 1692 (Timișoara Nord - București Nord) circulă ca tren IR 12162, cu transbordare auto pe distanța Băile Herculane - Drobeta Turnu Severin, iar trenul IR 72 (București Nord - Budapesta) circulă ca tren IR 12172, cu transbordare auto pe distanța Drobeta Turnu Severin - Băile Herculane. De asemenea, pentru trenurile Regio se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe distanța Orșova - Gura Văii și retur.

- Suceava Vest - Stroești și Ciprian Porumbescu - Berchișești (SRCF Iași) - lucrări de ciuruire integrală a prismei de piatră spartă și buraj tehnologic între stațiile Suceava Vest - Stroești, iar pe intervalul Ciprian Porumbescu - Berchisești se desfășoară lucrări de ciuruire integrală a prismei de piatră spartă, buraj mecanizat și înlocuirea materialelor uzate în tunelul CF. Lucrările se execută în perioada 21 septembrie - 21 octombrie 2021, între orele 9.20 - 12.50 și 13.40 - 15.30, cu anularea perechii de trenuri 5703/5702 între stațiile Suceava - Câmpulung Moldovenesc și retur, circulând doar pe relația Câmpulung Moldovenesc - Ilva Mică, și retur.

- Apahida - Baia Mare (SRCF Cluj), unde se desfășoară lucrări de montare a noului pod feroviar, situat la ieșire din stația CF Ileanda. În perioada lucrărilor (22 septembrie - 21 octombrie 2021) se va asigura transbordare cu mijloare auto, pe distanța Dej Călători - Baia Mare și retur, pentru perechea de trenuri IR 1641/1642 (București Nord - Baia Mare și retur), pentru trenurile Regio 4094/4002 se asigură transbordare auto între stațiile Ileanda - Jibou, iar pentru trenurile IR 4001/4095 transbordarea cu mijloace auto se va realiza pe distanța Surduc Sălaj - Ileanda.

Lucrările sunt finanțate din fonduri bugetare și surse proprii ale companiei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: trenuri