x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcoala afectează serios bugetul familiei. Învăţători la stat, plătiţi din banii părinţilor VIDEO

Şcoala afectează serios bugetul familiei. Învăţători la stat, plătiţi din banii părinţilor VIDEO

09 Oct 2012   •   13:47
Şcoala afectează serios bugetul familiei. Învăţători la stat, plătiţi din banii părinţilor VIDEO

Sistemul de învăţământ "step by step" a fost tradus la Şcoala nr 23 din Bucureşti într-un mod inedit: bani pas cu pas. Părinţii elevilor înscrişi în clasa cu pricina trebuie să suporte salariile învăţătorilor, potrivit rtv.net.

De modul în care părinţii elevilor de la Şcoala nr. 23 sunt, practic, "făcuţi" la portofel, ştie şi directoarea şcolii. Nu i se pare, însă, nimic ieşit din comun.
Într-un material filmat de reporterii România TV cu camera ascunsă, directoarea a recunoscut că este vorba de o ilegalitate, dar afirmă că studiile "presupun nişte costuri din partea părinţilor, că nu subvenţionează nimeni".

"Sunt nişte cheltuieli care ajung undeva la 200 de lei pe lună. Nu este chiar un capăt de ţară, adică nu e fabulos. Dacă ne gândim la o şcoală particulară unde se dau 600-700 de euro pe lună, e chiar rezonabil", spune directoarea.

Unul dintre învăţătorii care predau la clasa "step by step" şi-a lăudat şi el sponsorii de ocazie: "Beneficiem şi de suportul unor părinţi care au nişte posibilităţi financiare deosebite. Sunt avocaţi, procurori... Omul când e mulţumit mai suplineşte şi lipsa fondurilor pentru salarii, din partea ministerului".

Citeşte şi Calculatorul, prieten sau duşman pentru copilul tău

×