x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ŞCOALA CENTRALĂ/Primăria promite repararea clădirii

ŞCOALA CENTRALĂ/Primăria promite repararea clădirii

de Eugenia Mihalcea    |    Monica Andrei Capatos    |    10 Dec 2008   •   00:00

Elevii de la Şcoala Centrală au anunţat ieri că vor organiza acţiuni de protest dacă şcoala lor nu va fi consolidată în cel mai scurt timp. Deşi acuzaţi că nu au întreprins nici o măsură în acest sens, reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că licitaţia pentru reparaţii este în desfăşurare.



"Săptămâna trecută am luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Capitalei care au spus că în două săptămâni caietul de sarcini va fi gata. Însă acest lucru ni s-a mai promis de două ori până acum", a declarat Edmond Niculuşca, membru al Consiliului Elevilor din Şcoala Centrală.
Clădirea construită în anul 1880 în care funcţionează şcoala este "monument de arhitectură, clădire de patrimoniu naţional categoria A" şi nu a fost consolidată niciodată, ci doar restaurată după cutremurul din martie 1977.
Şcoala a fost cuprinsă în programul BEI, în 2004, însă nu s-a iniţiat nici un demers pentru începerea reparaţiilor.
O altă problemă a unităţii şcolare este legată de construcţia unui imobil de peste zece etaje care ar urma să se ridice în imediata vecinătate, aşa cum a anunţat compania D. Raptis – K. Kavouras Co. pe site-ul său. Edmond Niculuşcă a spus că Primăria sectorului 2 a informat că a autorizat construcţia, având avizul din partea Ministerului Culturii şi Cultelor, însă reprezentanţii ministerului neagă acest lucru.

×
Subiecte în articol: observator