x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scrisoare deschisa catre comunitatea universitara

Scrisoare deschisa catre comunitatea universitara

11 Ian 2016   •   13:00
Scrisoare deschisa  catre comunitatea universitara

Universitatea noastra este in plina campanie electorala. In cursa pentru pozitia de Rector s-au inscris doi candidati- domnul Academician Ioanel Sinescu si domnul conf. Laurentiu Belusica. Ambii s-au angajat intr-o campanie electorala absolult fireasca.

Este insa cu totul nefiresc ca unul dintre candidati- in speta domnul conf. Laurentiu Belusica, sa induca prin actiunile si discursul sau ideea ca ar fi sprijinit de un grup de profesori de prim rang ai Universitatii noastre. Acest grup ar fi format din urmatorii: prof. dr. Florian Popa, prof. dr. Adrian Streinu Cercel , prof. dr. Eugen Bratucu , prof. dr. Monica Pop, prof. dr. Traian Patrascu , prof. dr. Alexandru Blidaru , prof. dr. Mircea Beuran, prof. dr. Ioan Florescu, prof. dr. Valentin Grigorean etc.

Grupul mentionat neaga o astfel de implicare si isi manifesta indignarea fata de faptul ca numele lor este antrenat intr-un astfel de demers.
Daca aceasta atitudine este in mod cert nefireasca, dorim sa atragem atentia domnului conf. Belusica Laurentiu ca antrenarea Universitatii intr-un eventual scandal mediatic, in scopul scoaterii din cursa a contracandidatului sau, va fi absolut inacceptabila pentru comunitatea noastra academica.
Ne bucuram ca exista concurenta in procesul electoral universitar. Demnitatea de rector are insa un asemenea grad de reprezentativitate incat nu ne este indiferent modul in care se castiga aceasta mare onoare.

De numele nostru nu poate uza si abuza nimeni. Il rugam pe domnul conf. Belusica Laurentiu sa ofere PUBLIC lamuririle necesare.

prof. dr. Mircea Beuran
prof. dr. Florian Popa
prof. dr. Adrian Streinu Cercel
prof. dr. Eugen Bratucu
prof. dr. Monica Pop
prof. dr. Traian Patrascu
 

×