x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se caută mame sociale!

Se caută mame sociale!

de Ionela Gavriliu    |    31 Ian 2011   •   18:53

Asociaţia SOS Satele Copiilor din România angajează mame sociale pentru copiii aflaţi în dificultate, îngrijiţi în Satul SOS din localitatea Hemeiuş, judeţul Bacău. “Vino acum în Satul SOS Hemeiuş, ajută copiii să vadă în tine mama de care au foarte mare nevoie. Încearcă să fii o mamă suficient de bună pentru copiii tăi, vei fi sprijinită, susţinută şi îndrumată pe tot parcursul carierei de mamă SOS. E un loc de muncă unde zâmbetul şi îmbrăţişarea unui copil te fac să uiţi de toate celelalte”, spune Magda, una dintre mamele sociale din Satul SOS Hemeiuş. 

Femeile care doresc să devină mame sociale trebuie să aiba vârsta între 25 şi 48 de ani, studii liceale încheiate. Acestea trebuie să fie dispuse să locuiască într-o casă SOS împreună cu cinci-şapte copii.

Procesul de selecţie presupune: un interviu telefonic cu specialistul în resurse umane al Asociaţiei SOS Satele Copiilor România, un interviu cu directorul de Sat din Hemeiuş şi o vizită de probă în Satul SOS.

Persoanele selectate îşi vor însuşi cunoştinţele necesare profesiei de părinte social în cadrul unui program intern de formare profesională, a cărui durată variază în funcţie de pregătirea profesională anterioară. La finalul acestui program, ale cărui costuri sunt suportate în întregime de organizaţie, candidatele vor prelua responsabilitatea unei familii SOS. Rolul părintelui social este acela de a îngriji unul sau mai mulţi copii aflaţi în dificultate pentru o perioadă determinată de timp, până când aceştia devin independenţi sau se pot reîntoarce la familia biologică.

Pentru a intra în procesul de selecţie, persoanele interesate sunt rugate să trimită o scrisoare de motivaţie care să răspundă la întrebarea: “De ce doreşti să fii mamă socială?” şi un formular cu date personale la adresa: Str. Nataţiei nr.66 B, Sector 1, Bucureşti, sau pe e-mail: claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro. Formularul de aplicaţie poate fi descărcat de pe blogul campaniei: www.fiimamasociala.blogspot.com.

×