x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se încurcă iţele afacerii

Se încurcă iţele afacerii

de Lucian Dobrater    |    09 Apr 2009   •   00:00

Procesul în care sunt judecaţi fostul primar al municipiului Sebeş, alături de 16 foşti şi actuali consilieri locali, printre care şi senatorul PD-L Nicolae Dobra şi un expert evaluator, este mai complicat decât se prefigura.



Fostul consilier local, acum senatorul Dobra, a precizat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a stabilit încă un prim termen în proces. DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia a dispus în urmă cu două săptămâni trimiterea în judecată a unui lot de 18 persoane sub acuzaţia că acestea au contribuit la vânzarea unui teren la un preţ mai mic decât cel real. Este vorba despre 24 de hectare de teren pe care Consiliul Local Sebeş l-a vândut în 2007 către S.C. Romaqua Group Borsec, la preţul de 1.512.322 euro, fără TVA, respectiv la 6,2 euro/mp, în vederea construirii fabricii de bere Albacher. Prejudiciul stabilit de anchetatori este în acest caz de 8 milioane de euro. "Noi nu am creat nici un prejudiciu, ci, din contră, am creat un mare beneficiu local prin investiţia care s-a dezvoltat pe acel teren", a motivat Dobra.

Acuzaţia oficială a DNA este "comiterea infracţiunii de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă cu ocazia unei acţiuni de vânzare a acestora". Pe terenul vândut de administraţia locală a fost construită fabrica de bere Albacher.

×
Subiecte în articol: observator