x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SE NUMĂRĂ BOBOCII / Astăzi încep înscrierile la clasa I

SE NUMĂRĂ BOBOCII / Astăzi încep înscrierile la clasa I

de Eugenia Mihalcea    |    11 Feb 2009   •   00:00

Părinţii bucureşteni îşi pot înscrie, începând de astăzi, copiii în clasa I, conform unei note a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).



Potrivit ISMB, în clasa I vor fi înmatriculaţi micuţii care vor împlini vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar 2009-2010, putând fi admişi şi cei care împlinesc această vârstă până la sfârşitul anului în curs, la cererea scrisă a părinţilor.
La înscriere au prioritate copiii care locuiesc în apropierea şcolii. De asemenea, în limita locurilor disponibile, pot fi primiţi şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ. “Înscrierea copiilor în clasa I se va realiza până la data de 1 mai, dar această dată nu este un termen-limită. Pentru anul şcolar 2009-2010, pentru clasa I vor funcţiona 524 de clase cu 13.100 de locuri, suficiente, dacă ţinem cont că populaţia şcolară este în scădere”, a declarat inspectorul general şcolar, Victor Stelian Fedorca.

De asemenea, inspectorul a precizat că sunt interzise susţinerea altor teste decât cele prevăzute de regulament, precum şi perceperea unor taxe sau sponsorizări de la părinţi. Până la data de 16 martie, fiecare şcoală trebuie să afişeze numărul de clase disponibile, iar, săptămânal, situaţia înscrierilor în unitatea de învăţământ.

Cei care vor să-şi înscrie copiii în clasa I trebuie să aibă la ei un dosar care să cuprindă o cerere-tip, care va fi luată de la secretariatele şcolilor, o copie de pe certificatul de naştere al copilului, copii de pe buletinele părinţilor şi adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea “apt pentru şcoală”. Părinţii prichindeilor care au făcut grădiniţă trebuie să prezinte la şcoală şi fişa medicală personală a copilului, fişa psihopedagogică de la grădiniţă.

×
Subiecte în articol: observator