x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sechestru pe bunurile din România ale mafioţilor Cosa Nostra

Sechestru pe bunurile din România ale mafioţilor Cosa Nostra

03 Sep 2011   •   07:06
Sechestru pe bunurile din România ale mafioţilor Cosa Nostra

Judecatorii italieni cer autoritatilor romane sa puna sechestru pe bunurile pe care membrii Mafiei le detin in tara noastra. Solicitarea a fost facuta in cadrul unei anchete cu privire la activitatile lui Massimo Ciancimino, un cap al temutei retelei Cosa Nostra.

Massimo Ciancimino ar avea afaceri si in Romania, unde s-ar ocupa cu spalarea de bani, anunta RTv. Din acest motiv, judecatoarea Silvana Saguto, presedintele Tribunalului Civil si Penal din Palermo-Sectia Masuri Preventive, a cerut inghetarea activelor a trei firme romanesti, banuite ca s-ar afla sub influenta mafiotului.

Solicitarea a ajuns pe masa magistratilor de la Tribunalul Bucuresti.

Massimo Ciancimino a ajuns dupa gratii in aprilie 2011. Intalnirea cu procurorii italieni i-a dezlegat limba si a povestit, in fata magistratior, despre planurile de asasinare a fiului lui Berlusconi de catre mafie, potrivit Antena1.

Cinciamino avea afaceri prospere in mai multe tari, printre care si Romania. Sute de milioane de euro au plecat din Italia spre tara noastra si au fost investite in gropi de gunoi, in Prahova, Arges si Ilfov. Poate cea mai cunoscuta afacere a italianului se deruleaza prin doi locotenenti ai lui, fratii Pileri. Este vorba despre groapa de gunoi de la Glina.

×