x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sechestru pus de DNA de 60 de ori mai mare decât prejudiciul

Sechestru pus de DNA de 60 de ori mai mare decât prejudiciul

07 Iun 2015   •   11:19
Sechestru pus de DNA de 60 de ori mai mare decât prejudiciul
Sursa foto: freeimages.com

Matematică bizară a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF, Doina Azoicăi, a fost trimisă în judecată.

Înainte de trimiterea în instanţă a rechizitoriului, procurorii au dispus punerea sub sechestru a unei case şi un teren aparţinând Doinei Azoicăi, estimate la 300.000 de euro, deşi prejudiciul din acest dosar a fost calculat tot de procurori la 5.000 de euro. Ulterior punerii sub sechestru şi trimiterii în judecată a profesoarei ieşene, Doina Azoicăi a deschis un cont bancar şi a pus la dispoziţia organelor de anchetă suma de 5.000 de euro imputată ca prejudiciu. În baza acestui cont, vineri, decanul a obţinut în instanţă desfiinţarea procesului verbal de punere sub sechestru.

„Judecătorul de cameră preliminară a judecat în mod corect argumentaţiile noastre şi a considerat în mod legal că modul de a duce la îndeplinire a ordonanţei a fost netemeinic. În mod corect a dispus indisponibilizarea sumei de bani reprezentând presupusul prejudiciu“, a confirmat pentru ziaruldeiasi.ro, Iulian Gafon, apărător al Doinei Azoicăi. 

×
Subiecte în articol: Doina Azoicăi