x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SECTORUL 2/Bloc reabilitat dat în folosinţă

SECTORUL 2/Bloc reabilitat dat în folosinţă

de Monica Andrei Capatos    |    27 Noi 2008   •   00:00

Primul bloc reabilitat termic şi realizat de Primăria Sectorului 2 a fost prezentat ieri. Imobilul se află pe Şos. Ştefan cel Mare nr. 36, bloc 30 B, are zece etaje, 80 de apartamente, investiţia fiind de peste 900.000 de lei.

Prin intermediul reabilitării vor scădea consumurile energetice şi de combustibil în exploatare, concomitent cu scăderea costurilor de întreţinere şi prepararea apei calde cu circa 40%-50%. “Acesta este programul meu de suflet, căruia i-am acordat o atenţie maximă alături de reabilitarea străzilor, introducerea reţelelor edilitare

şi amenajarea spaţiilor verzi. Am gândit că este corect să strângem taxele şi impozitele de la locuitorii Sectorului 2, şi acestea să se întoarcă sub formă de investiţii pentru populaţia interesată de acest program important, care duce la reducerea cheltuielilor populaţiei pentru întreţinere în perioada de iarnă”, a afirmat Neculai Onţanu. Preţul pe apartament al reabilitării termice în cazul imobilului amintit a fost de 7.555 de lei la un apartament de două camere şi 15.110 lei la un apartament de patru camere. Lucrarea a fost suportată în proporţie de 66% de Primăria Sectorului 2 şi 34% de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

×
Subiecte în articol: observator