x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sectorul 3 - Fara maidane si garaje ilegale

Sectorul 3 - Fara maidane si garaje ilegale

de Monica C. Andrei    |    14 Iul 2006   •   00:00
Sectorul 3 - Fara maidane si garaje ilegale

A daramat 4.000 de garaje ilegale, facand in locul lor 5.500 de locuri de parcare, a transformat maidanele din spatele blocurilor in parculete civilizate. Cu alte cuvinte, Liviu Negoita interpreteaza bine rolul pe care l-a castigat la alegerile locale din 2004. Acela de primar al Sectorului 3.

Nu vorbeste mult despre ceea ce face, se lauda doar pe la prieteni. Cei care locuiesc in Sectorul 3 al Capitalei spun ca are si cu ce. A facut parcuri, locuri de parcare, a ingradit spatiile verzi chiar si pe cele din spatele blocurilor pentru a nu mai fi distruse, a ridicat tone de gunoi de pe maidane. Si se vede. Sunt pana la urma lucruri firesti pe care orice primar de sector este obligat sa le faca, numai ca multi uita.

Dupa o plimbare prin Sectorul 3 ajungi la o singura concluzie. Se poate. Daca un primar de sector vrea sa faca ceva cu banii pe care-i are la indemana, poate sa schimbe imaginea unor zone care erau lasate la voia intamplarii.

"Am investit 360 de miliarde de lei pe an in parcuri, parcari si strazi, iar bugetul Primariei Sectorului 3 insumeaza 3.500 de miliarde de lei. Am facut 18.000 de locuri de parcare, 170 de strazi si 200 de parculete", ne-a spus Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al adminitratiei locale conduse de Negoita.

ALTE PRIORITATI. Intrebat de ce nu a facut acelasi lucru si pe vremea cand la sefia sectorului se afla pesedistul Eugen Plesca, iar el ocupa aceeasi functie, Dumitrascu a raspuns: "Depinde ce ti se cere.

Atunci mi s-a spus sa fac sali de sport si cartiere ANL. Si asta am facut. Liviu Negoita a avut alte prioritati, amenajarea parcurilor, a locurilor de parcare si a maidanelor care erau fieful prostituatelor, drogatilor si gastilor de cartier cu reputatie proasta", a adaugat Dumitrascu.

N-au rezistat nici baracile improvizate din care se vindeau tot felul de bauturi la colt de strada, nici chioscurile aparute peste noapte, nici constructiile fara autorizatie. Mai sunt insa multe de facut. Negoita spune ca are timp, mai ales ca nu vrea sub nici o forma scaunul de primar general, dorindu-si inca un mandat la Primaria Sectorului 3.

La capitolul reprosuri, caci e loc si de asa ceva, s-ar incadra betonizarea excesiva a spatiilor din spatele blocurilor. Daca s-ar planta mai multa iarba, flori sau pomi probabil ca toata lumea si-ar dori sa se mute in ograda lui Negoita. In plus, mai sunt zone unde oamenii de interventie ai pedistului n-au ajuns. El a promis insa ca se va ocupa de tot sectorul, doar mai vrea un mandat. Cine stie, poate ajunge la Capitala, in locul nasului sau Adriean Videanu.

×
Subiecte în articol: observator