x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sediu nou în Splaiul Independenţei

Sediu nou în Splaiul Independenţei

de Monica Andrei Capatos    |    19 Mar 2010   •   00:00
Sediu nou în Splaiul Independenţei
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Bucureştenii care vor să-şi rezolve problemele edilitare nu se vor mai duce să-şi depună petiţiile la sediul Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, care va intra în consolidare, ci la clădirea nouă unde va funcţiona instituţia pe Splaiul Independenţei nr. 291-293. Astăzi, programul cu publicul va fi suspendat.



Pentru a exista continuitate la nivelul tuturor serviciilor din cadrul municipalităţii în relaţia cu publicul, începând de luni, timp de două săptămâni, la adresa veche a instituţiei va funcţiona câte un birou pentru fiecare dintre direcţii. În noua clădire, cetăţenii vor avea la dispoziţie biroul unic, dar şi alte douăzeci de ghişee pentru relaţia cu publicul, pe fiecare domeniu de activitate. Imobilul este situat în apropierea staţiilor de metrou Grozăveşti şi Petrache Poenaru (fosta Semănătoarea).

Pentru a facilita accesul oamenilor la noua locaţie, RATB a înfiinţat şi linia specială 607, care face legătura între Piaţa Operei şi Semănătoarea Poarta 2. Primăria Capitalei va plăti o chirie de aproximativ 2,7 milioane de euro pe an. Clădirea aparţine societăţii Iliotomi Grup SRL şi a fost închiriată pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire, iar municipalitatea va da 17,84 euro pe lună pentru fiecare metru pătrat închiriat.

Din cei peste 13.000 de metri pătraţi pe care-i are clădirea vor fi închiriaţi 12.556,34 metri pătraţi, rezultând aproximativ 2,7 milioane de euro pe an, adică 224.000 pe lună.

PREFECTUL RĂMÂNE PE LOC
Prefectura Capitalei, care are sediul în acelaşi imobil cu Primăria Capitalei, nu se va muta în clădirea de pe Splaiul Independenţei pe perioada lucrărilor de reabilitare. Prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei a declarat că va rămâne la sediul actual din Bulevardul Regina Elisabeta atât timp cât se va putea desfăşura în condiţii normale activitatea instituţiei, având în vedere că se vor desfăşura lucrări de organizare de şantier. El a spus că a cerut sprijinul RA-APPS să găsească un imobil pentru angajaţii Prefecturii.

×
Subiecte în articol: observator