x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şef de ONG judecat pentru corupţie

Şef de ONG judecat pentru corupţie

de Violeta Fotache    |    30 Sep 2010   •   00:00

Gheorghe Prodan, şeful Comisariatului pentru Societatea Civilă, este acuzat că a primit 60.000 de euro pentru a intermedia eliberarea din arest a clientului său.



Un nou dosar avându-l ca protagonist pe şeful organizaţiei nonguvernamentale Comisariatul pentru Societatea Civilă, Grigore Prodan, a ajuns pe rolul instanţelor româneşi. Individul, înscris ca avocat în Baroul Constituţional, cunoscut sub numele de "Baroul Bota", a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007 - ianuarie 2008, inculpatul Prodan Grigore Ioan a pretins şi primit suma de suma de 60.000 euro, 1.000 de lei şi bunuri în valoare de peste 1.600 de euro de la o femeie cercetată într-un dosar penal al DNA, căreia îi acorda asistenţă juridică. Inculpatul a promis că, în schimbul acestor foloase materiale, va interveni la procurorul care instrumenta cauza, asupra căruia a lăsat să se creadă că ar avea influenţă şi-l va determina să dispună cercetarea denunţătoarei în stare de libertate şi să adopte o soluţie favorabilă faţă de aceasta. Clienta l-a denunţat la DNA, mai ales că femeia a fost trimisă în judecată în cursul lunii decembrie 2008, alături de primarul comunei prahovene Gorgota, directorul Administraţiei Domeniilor Statului (ADS) Prahova şi de un fost subprefect. Aceştia sunt judecaţi pentru că au retrocedat ilegal un teren agricol de 250 de hectare prin care au produs un prejudiciu de 20 de milioane de euro, în dauna statului.

Procurorii au pus sechestru asigurător asupra imobilului lui Gheorghe Prodan, în vederea confiscării sumei de 60.000 euro, dosarul lui fiind trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. Reamintim că şI primul dosar în care Prodan a fost inculpate privea tot fapte de corupţie, "avocatul" fiind judecat pentru că acerut şi a primit bani şi bunuri pentru a interveni pe lângă poliţişti sau magistraţi în favoarea unor persoane cercetate.

×
Subiecte în articol: observator