x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şef de Parchet arestat pentru corupţie

Şef de Parchet arestat pentru corupţie

de Violeta Fotache    |    10 Sep 2010   •   00:00

Magistratul a ales traficul de influenţă ca metodă pentru întregirea veniturilor lui lunare.



Călin Ciprian Zamfirescu, şeful Parchjetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, a fost arestat preventiv pentru corupţie, la solicitarea procurorilor DNA şi cu avizul CSM.

Conform comunicatului DNA, procurorul Zamfirescu, magistrat cu grad de parchet de instanţă supremă, a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 1000 de euro. Procurorii anticorupţie au descoperit faptul că magistratul a promis să-şi traficheze influenţa pentru a-i obţine angajatului unei firme de pază, favorizarea acestei firme pentru încheierea unui contract cu o societate comercială. Fapta de trafic de influenţă a fost comisă, conform anchetatorilor, în perioada iunie 2009- 8 septembrie 2010. "Inculpatul Zamfirescu Ciprian Călin a acceptat promisiunea unei recompense băneşti şi a primit 1.500 euro şi 12.600 lei (echivalentul a 3.000 euro) de la angajatul unei firme specializate în servicii de pază, pentru ca, în schimb, să îşi exercite influenţa rezultând din poziţia sa de prim procuror şi din relaţiile de prietenie, asupra unuia dintre directorii unei societăţi comerciale, astfel încât societatea respectivă să încheie un contract de prestări de servicii cu firma de pază la care cumpărătorul de influenţă era angajat", se arată în comunicatul DNA.

Contractul a şi fost încheiat pentru perioada 1 aprilie 2010 - 31 decembrie 2012, firma de pază urmând să presteze servicii pentru societatea comercială pe lângă care a intervenit şeful de Parchet. În luna martie 2010, procurorul Zamfirescu Ciprian Călin şi angajatul firmei de pază au stabilit, de comun acord, ca recompensa materiala promisă anterior încheierii contractului să îi fie remisă prim-procurorului pe tot parcursul derulării contractului, respectiv câte 1.000 euro lunar, la jumătatea fiecărei luni, după efectuarea plătii de la beneficiar la prestator. "În baza acestei înţelegeri, inculpatul Zamfirescu Ciprian Călin a primit următoarele sume: 500 euro în aprilie 2010 şi câte 4.200 lei (echivalentul a 1.000 euro) în lunile mai, iunie şi iulie 2010. La data de 8 septembrie 2010, inculpatul Zamfirescu Ciprian Călin a fost prins în flagrant delict în timp ce primea suma de 1.000 euro de la acelaşi cumpărător de influenţă, reprezentând tranşa aferentă lunii august", se arată în comunicatul DNA.

Zamfirescu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, cu acordul CSM, iar instanţa supremă l-a arestat în aceeaşi zi pentru 29 de zile.

×
Subiecte în articol: observator