x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Administraţiei Finanţelor Publice din Fieni, cercetat pentru înşelăciune

Şeful Administraţiei Finanţelor Publice din Fieni, cercetat pentru înşelăciune

09 Ian 2010   •   00:00

Constantin Savu, şeful Administraţiei Finanţelor Publice din Fieni, Dâmboviţa, a fost reţinut pe 24 de ore pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual. Savu este acuzat că a prejudiciat statul cu 130.819 lei. Magistraţii Judecătoriei Târgovişte au decis cercetarea lui în libertate.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, agent Adriana Ştefan, Constantin Savu este suspectat că şi-a însuşit sume de bani, încasate de la contribuabili, întocmind în fals exemplarul 2 al chitanţelor de încasare în care se menţionau sume de bani mai mici decât cele încasate în realitate, relatează Mediafax.

"În luna iulie a anului 2009, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada anilor 2005-2009, funcţionari din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Fieni, cu ocazia îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, au prejudiciat bugetul de stat prin nevirarea sumelor încasate de la contribuabilii arondaţi teritorial organului fiscal menţionat, iar ulterior s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de bărbatul în vârstă de 52 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual", a declarat agentul Adriana Ştefan.

Potrivit sursei citate, practic şeful Administraţiei Finanţelor Publice Fieni este acuzat că şi-a însuşit sume de bani, încasate de la contribuabili, întocmind în fals exemplarul 2 al chitanţelor de încasare în care se menţionau sume de bani mai mici decât cele încasate în realitate.

"În urma expertizei contabile dispuse s-a stabilit prejudiciul în valoare de 130.819 lei", a mai declarat agentul Adriana Ştefan.

Constantin Savu a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, sâmbătă bărbatul fiind prezentat Judecătoriei Târgovişte cu propunere de arestare preventivă, care a decis însă ca acesta să fie cercetat în libertate. Totodată, magistraţii au decis punerea sechestrului pe cele patru imobile şi cinci terenuri pe care le deţine Constantin Savu, pentru recuperarea prejudiciului. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator