x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Inspectoratului de Poliţie Timiş şi adjunctul său reţinuţi 24 de ore pentru abuz în serviciu

Şeful Inspectoratului de Poliţie Timiş şi adjunctul său reţinuţi 24 de ore pentru abuz în serviciu

de Agerpres    |    19 Ian 2015   •   23:21
Şeful Inspectoratului de Poliţie Timiş şi adjunctul său reţinuţi 24 de ore pentru abuz în serviciu

Şeful Inspectoratului de Poliţie Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, şi adjunctul său, comisar-şef Florin Bolbos, au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu, în urma unor audieri care au durat circa cinci ore la DNA Timişoara. Ei au fost transferaţi de la DNA în Arestul Poliţiei Timiş, pe care o conduc.

Marţi, cei doi vor fi prezentaţi în faţa judecătorului cu propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA.

Audierile continuă la DNA Timişoara, la sediu ajungând, luni seară, şi omul de afaceri Eugen Milutinovici, însoţit de avocatul său. Potrivit unor surse apropiate anchetei, acesta ar fi fost interceptat în timp ce intervenea la şeful Poliţiei Timiş pentru a-l sprijini pe primarul din Recaş să scape de un poliţist care nu ar fi acceptat să nu se mai facă verificări în localitate.

Procurorii DNA Timişoara îl mai audiază şi pe şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu.

Luni au fost aduşi la DNA primarul oraşului Recaş, Pavel Teodor, dar şi şeful Poliţiei Lugoj, comisar-şef Claudiu Chebici - care a ieşit din audieri şi a afirmat că a dat declaraţie în calitate de martor -, precum şi şeful Poliţiei Rutiere Lugoj, comisarul-şef Marius Rad.

Pe parcursul zilei, procurorii anticorupţie au ridicat documente şi aparatură IT de la mai multe instituţii, iar circa 20 de angajaţi din acestea ar fi fost chemaţi din concedii pentru anchetă.

×