x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful OCPI Bihor, Minel Ghincea, şi-a construit garsoniere de lux în sediul instituţiei

Şeful OCPI Bihor, Minel Ghincea, şi-a construit garsoniere de lux în sediul instituţiei

de Teodora Ivan    |    24 Iun 2009   •   00:00



Instalat în fotoliul de şef al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bihor în 2006 de către liberali, fostul ofiţer Minel Ghincea, a profitat de dorinţa administraţiei centrale de a construi un sediu nou pentru instituţie, astfel că la numai un an, în 2007, au început lucrările de amenajare a fostei unităţi militare UM 01326 de pe strada Armatei Române nr. 2 din Oradea. Această investiţie s-a dovedit una extreme de utilă, inclusive pentru confortul personal al directorului Minel Ghincea, care a amenajat la mansarda clădirii, fără cunoştinţa angajaţilor, două garsoniere de lux, utilate începând de la podele şi covoare, până la mobilier de lux, plasme TV, băi şi bucătării cu accesorii de top.

Această situaţie a ajuns încă de anul trecut pe masa inspectorilor fiscali de la Curtea de Conturi, care au mai constatat că şeful Oficiului de Cadastru a decontat unei firme de construcţii componente pentru reţeaua informatică mai scumpe decât cele ofertate de firmă înainte de încredinţarea lucrărilor, cu aproape 100 de elemenţi de calorifer mai mult decât cei instalaţi efectiv şi o cantitate de termopane mai mare decât cea montată, cu peste 100 de metri pătraţi, ceea ce a condus la o pagubă de peste 300 de milioane de lei vechi. De asemenea, acelaşi director a favorizat o altă firmă de construcţii, care i-a amenajat mansarda şi parcarea instituţiei, prin aprobarea la plată a unei sume mai mari în contul asigurărilor sociale şi fondului de şomaj al muncitorilor, dar şi aferent unor manopere neefectuate. Astfel, deşi muncitorii firmei au făcut 10 metri cubi de săpături, Ghincea a plătit pentru 100 de metri cubi, iar pentru închirierea unui excavator, în loc să deconteze 150 de lei pe oră, a plătit 220 de lei pe oră, "umflând", de asemenea, şi cantităţile de materiale folosite la realizarea gardului şi porţilor instituţiei cu 50 de milioane de lei.

Prejudiciul total calculat de inspectori a depăşit 450 de milioane de lei, fiindu-i imputat lui Minel Ghincea, contabilului şef Violeta One, responsabilei cu cheltuielile de capital, Rodica Miclău, şi dirigintelui de şantier, Ioan Kubik.

ÎN CONCEDIU MEDICAL

Prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea, a cerut o anchetă asupra celor întîmplate în ultimii doi ani la sediul OCPI, cu atât mai mult cu cât cele două garsoniere au fost descoperite din întâmplare de un angajat, care pusese mâna pe cheia "zonei interzise", profitând de faptul că Minel Ghincea se află în concediu medical de mai bine de o lună. De altfel, concediul medical pare să fie cea mai uzitată metodă legală de a te sustrage de la schimbarea din fotoliul de director al unei instituţii publice descentralizate.

×
Subiecte în articol: observator ghincea minel ghincea