x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful OPC Braşov, reţinut de procurorii DNA pentru o mită de 300.000 de lei

Şeful OPC Braşov, reţinut de procurorii DNA pentru o mită de 300.000 de lei

12 Oct 2011   •   13:01

Ionel Spataru, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, a fost retinut de procurorii DNA. El este acuzat ca a cerut de la administratorul unei firme 300.000 de lei pentru emiterea unei autorizatii de functionare. Spataru este retinut pentru 24 de ore.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie – octombrie, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa emita o autorizatie de functionare.

Din banii pretinsi, in 12 octombrie, Spataru a primit de la persoana denuntatoare, prin intermediari, suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, procurorii organizand actiunea de prindere in flagrant delict.

Procurorii i-au adus la cunostinta lui Spataru acuzatiile formulate, el fiind retinut pentru 24 de ore. Spataru urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.

×