x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seful Politiei a fost arestat preventiv

Seful Politiei a fost arestat preventiv

18 Noi 2004   •   00:00

Comisarul-sef Ioan David, seful Politiei municipiului Deva, a fost arestat ieri, preventiv, pentru o perioada de 29 de zile, pentru implicarea in grupul mafiot condus de "Spuma" si "Bibanu".

Politistul a fost retinut marti, in urma unei actiuni fulgeratoare a procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia si a politistilor de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Alba-Iulia. David este acuzat ca a protejat activitatea grupului infractional organizat condus de "Spuma" si "Bibanu", retinuti si ei acum zece zile. Politistul le furniza interlopilor informatii referitoare atat la actiunile Politiei, cat si la cele ale altor grupuri infractionale rivale. Procurorii au mai stabilit ca serviciile comandantului Politiei Deva nu erau dezinteresate. Potrivit anchetatorilor, grupul criminal organizat care a terorizat municipiul Deva in ultimul an i-ar fi promis lui David sefia IPJ Hunedoara. Seful Politiei municipiului Deva a demisionat din functie chiar in dimineata zilei in care a fost retinut, respectiv marti, la ora 9:30. El a fost eliberat din functie la cerere, David invocand, chipurile, motive personale, mai precis faptul ca facea o naveta istovitoare de la Aninoasa la Deva.

AVERTIZAT. Potrivit unor informatii pe care le detinem, se pare ca lui David i s-a pus in vedere sa renunte la functie chiar de catre seful IPJ Hunedoara, chestorul Petru Cotolan, care ar fi stiut despre actiunea pregatita subalternului sau. Ioan David a ocupat postul de sef al Politiei Deva din 2001, dupa ce, anterior, fusese adjunct al sefului IPJ Hunedoara. In luna august a.c., David a iesit cu un calificativ pozitiv dupa un control intern derulat de IGP la institutia pe care a condus-o. Se pare ca implicarea fostului sef de politie in grupul mafiot de la Deva nu a fost nicidecum una de fatada, David avand, aidoma liderilor interlopi, un nume de cod, respectiv "Bill"... (Lucian Dobrater)

×
Subiecte în articol: observator david