x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seful Politiei Dolj, audiat la Parchet

Seful Politiei Dolj, audiat la Parchet

20 Dec 2004   •   00:00

OBSERVATOR
Chestorul Codita a fost chemat la Bucuresti pentru a raspunde acuzelor legate de tergiversarea dosarelor penale ale celebrului om de afaceri din Banie Genica Boerica, in prezent arestat.

Chestorul Codita l-a "boierit" pe Boerica

Procurorii bucuresteni confirma prietenia dintre chestorul Constantin Codita si interlopul Genica Boerica. Nimeni nu pomeneste insa nimic despre demiterea sau macar suspendarea chestorului Codita, pe timpul derularii anchetei. Numele comisarului-sef Ilie Vilau a fost de asemenea uitat, in vreme ce Constantin Codita mai are la activ un imens scandal: Ranca.

CRISTIAN VASILCOIU

"DISPARUT". Chestorul Codita nu poate fi gasit de cateva zile, absenta sa fiind motivata de Biroul de Presa al IJP Dolj
Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, chestorul Constantin Codita, a fost audiat, in week-end, timp de patru ore, de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Chestorul Codita a fost chemat la Bucuresti pentru a raspunde acuzelor legate de tergiversarea dosarelor penale ale celebrului om de afaceri din Banie, Genica Boerica, in prezent arestat. Ofiterul de politie era cunoscut ca bun prieten al lui Boerica si este banuit de sprijinirea interlopului, asa cum Jurnalul National a aratat inca de la declansarea scandalului. Printre elementele care indica prietenia dintre arestatul Boerica si chestorul Codita se numara desele intalniri ale acestora, in locuri publice si nu numai, dar si faptul ca ofiterul a locuit intr-un apartament inchiriat de interlop. Intre timp, cele sase dosare penale intocmite de Politia doljeana pe numele lui Boerica au "mucegait" prin fisetele institutiei. A fost nevoie de interventia, in mare taina, a procurorilor bucuresteni, pentru arestarea lui Genica Boerica.

OFICIAL. Seful Sectiei de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, magistratul George Muscalu, a confirmat ieri audierea chestorului Codita. "Seful Politiei doljene a fost audiat in legatura cu activitatea infractionala a domnului Boerica. Ne-am autosesizat din mass-media, iar in urma anchetei derulate au rezultat ceva elemente care indica sprijinirea omului de afaceri Boerica Genica, de catre domnul chestor Codita. Dumnealui a recunoscut ca a locuit intr-un apartament inchiriat de domnul Boerica. Am primit si raportul Corpului de Control si urmeaza sa dispunem masurile legale. Rezultatul anchetei va fi comunicat si Ministerului Administratiei si Internelor, urmand ca dumnealor sa decida eventuale alte masuri?, a declarat ieri procurorul George Muscalu.

Curios este si faptul ca nici o persoana din conducerea MAI sau a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a luat, pana acum, in discutie, in mod oficial, o eventuala suspendare din functie a chestorului Codita, dat fiind faptul ca acesta este audiat.

"SILENZIO STAMPA". Seful Politiei doljene, chestorul Constantin Codita, s-a dovedit a fi de negasit, in ultimele doua zile. De altfel, chestorul Codita se afla in "silenzio stampa" inca de la declansarea scandalului. Nici ofiterul de relatii publice al IJP Dolj, inspectorul principal Florentina Popescu, nu a putut oferi ieri-dimineata un punct de vedere oficial, cu privire la audierea chestorului Codita.

Inspectorul principal Popescu a revenit totusi ieri dupa-amiaza, cat se poate de sec: "Domnul chestor a fost audiat in legatura cu unele aspecte semnalate in raportul inaintat de Corpul de Control al Ministerului". Scurt si fara alte comentarii.

SCANDAL
Numele chestorului Constantin Codita este legat si de scandalul Ranca. Codita a fost demis din fruntea Politiei gorjene acum cativa ani, in urma declansarii scandalului legat de desfiintarea unei unitati militare, pentru ca mai multi oameni sus-pusi din Gorj si nu numai sa-si poate construi somptuoase vile in localitatea Ranca. Printre cei care si-au ridicat case de vacanta la Ranca s-a numarat si Constantin Codita.

SUSPICIUNI
Procurorii bucuresteni nu au facut insa, pana in prezent, nici un comentariu cu privire la implicarea sefului Politiei Economico-Financiare doljene, comisarul-sef Ilie Vilau, de asemenea adjunct al sefului IJP Dolj, in tergiversarea dosarelor penale ale lui Boerica. Asta, in conditiile in care mass-media au semnalat, in repetate randuri, stransele legaturi dintre Boerica si comisarul-sef Vilau, adica ofiterul care se ocupa direct de solutionarea dosarelor interlopului. Comisarul-sef Vilau a fost si el vazut, in repetate randuri, alaturi de Genica Boerica, prin diverse restaurante si pe la diverse nunti. Ofiterul a dobandit o avere impresionanta in ultimii ani: vila in Craiova, pe Strada Campia Islaz, inca una pe Valea Jiului, plus trei limuzine de provenienta germana.
×