x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Poliţiei Române le cere poliţiştii să tragă fără frică. Liviu Popa: "Îi asigur că nu vor trebui să facă multe rapoarte"

Şeful Poliţiei Române le cere poliţiştii să tragă fără frică. Liviu Popa: "Îi asigur că nu vor trebui să facă multe rapoarte"

de Mara Raducanu    |    15 Noi 2011   •   12:49
Şeful Poliţiei Române le cere poliţiştii să tragă fără frică. Liviu Popa: "Îi asigur că nu vor trebui să facă multe rapoarte"

Prezent astazi in conferinta de presa, Liviu Popa, seful Politiei Romane, a vorbit despre cum trebuie sa actioneze politistul roman, despre cum sa-si invinga teama, despre gruparile de crima organizata si cat de sigura este Romania. Mai exact, Liviu Popa a cerut politistilor sa fie fermi si sa foloseasca armamentul atunci cand se impune, precizand ca ii indeamna sa inlature teama ca daca vor folosi armele "se va intampla nu stiu ce" si ii asigura ca nu vor trebui sa faca multe rapoarte. "Ii indemn la fermitate, sa inlature frica si teama ca daca vor folosi armamentul se va intampla nu stiu ce. Ii asigur ca nu vor trebui sa faca multe rapoarte", a spus chestorul de politie Liviu Popa.

Politista de la Mehedinti ranita in misiune a fost avansata
El a vorbit despre cazul de la Mehedinti, unde o politista a fost injunghiata cu un cutit, in noaptea de sambata spre duminica, in timp ce intervenea pentru aplanarea unui conflict, iar un coleg al acesteia a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor. Atat politista ranita in timpul misiunii din localitatea mehedinteana Poroinita, cat si colegul ei care a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor au fost avansati de la gradul de agent la agent principal.

Liviu Popa a vorbit si despre faptul ca Romania este o tara sigura si ca tot vorbindu-se despre existenta unor grupari de crima organizata " se incearca sa se induca si ideea de nesiguranta a cetateranului", precizand ca doar pentru 3% din cetatenii romani infractionalitatea reprezinta o problema individuala.

394 de grupari monitorizate, 230 de grupari criminale destructurate
Seful Politiei Romane sustine ca a crescut numarul politistilor care folosesc armamentul din dotare si ca a scazut numarul ultrajelor la oamenii legii. Chestorul Popa a mai declarat ca, in primele noua luni ale acestui an, au fost destructurate 230 de grupari de crima organizata in care actionau peste 1.100 de persoane, dintre care 900 au fost arestate. ホn plus, alte 273 de grupari mai mici au fost destructurate de politistii de judiciar.ホn acestea actionau 1668 de persoane si au fost arestate 728. "ホn acest moment 394 de grupari sunt monitorizate", a mai precizat seful Politiei Romane. In contetul discutiei despre gruparile interlope, Popa a tinut sa precizeze ca "faptul ca un om politic participa la o petrecere, nu inseamna ca sustine si infractional pe cineva dintr-o grupare".

×
Subiecte în articol: politisti politie uz arma