x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful ROSAL, audiat ca inculpat la DNA în dosarul în care este cercetat primarul din Baia Mare

Şeful ROSAL, audiat ca inculpat la DNA în dosarul în care este cercetat primarul din Baia Mare

20 Iun 2013   •   13:56
Şeful ROSAL, audiat ca inculpat la DNA în dosarul în care este cercetat primarul din Baia Mare

Managerul Rosal, Bogdan Niculescu, a fost audiat, astăzi, la DNA Cluj, în dosarul primarului din Baia Mare Cătălin Cherecheş, afirmă surse din rândul anchetatorilor, care spun că Niculescu este inculpat în acest caz, după ce ar fi dat bani autorităţilor din Primărie pentru a obţine contracte cu aceasta.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax, că managerul general al Rosal, Bogdan Niculescu, a fost audiat în calitate de inculpat, la sediul DNA din Cluj-Napoca, după ce ar fi dat sume de bani pentru a obţine contracte cu Primăria Baia Mare.

Conform surselor citate, Niculescu a fost audiat în dosarul în care este cercetat şi primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Contactat de Mediafax, Bogdan Niculescu a confirmat că a fost la DNA, fără a preciza însă în ce calitate.

La rândul său, Cătălin Cherecheş a declarat, astăzi, că este normal ca DNA să verifice toate contractele mari ale Primăriei Baia Mare.

"Rosal avea cu Primăria Baia Mare două contracte, unul pentru deszăpezire, care a început în 2007-2008, când eu încă nu eram primar, şi unul pe spaţii verzi, care a fost închis de mine în 2011. Am stabilit de comun acord, Primăria şi Rosal, să ne despărţim amiabil, pentru că nu eram mulţumiţi de modul de gestionare a spaţiilor verzi", a afirmat Cherecheş.

El a spus că pentru deszăpezire există un contract cu Rosal pentru care municipalitatea plăteşte între un milion şi două milioane de lei în fiecare iarnă, în funcţie de lucrările necesare.

Cherecheş a mai spus că este deschis solicitărilor DNA.

"Eu nu am acuzat pe nimeni că mi se face un dosar politic şi, în plus, în ciuda legendelor pe care le auziţi despre DNA, am văzut oameni profesionişti, am văzut corectitudine şi respectarea prevederilor legale", a adăugat Cherecheş.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit bani de la reprezentanţii a cinci firme pentru a le favoriza la achiziţiile publice organizate de instituţie, la atribuirea şi la derularea contractelor, a anunţat, marţi, DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2011-2013 Cătălin Cherecheş a primit bani, "cu titlu de foloase necuvenite", de la reprezentanţii a cinci societăţi comerciale, pentru a favoriza aceste firme în procedurile de achiziţie publică organizate de Primăria municipiului Baia Mare, atât cu ocazia atribuirii contractelor, cât şi pe parcursul derulării acestora.

Procurorii îl mai acuză pe Cătălin Cherecheş că în perioada februarie - mai, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o deţine, prin intermediul a două persoane din anturajul său care erau, în mod aparent, reprezentanţii legali la două societăţi comerciale.


×