x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatul respinge facilitati fiscale

Senatul respinge facilitati fiscale

26 Mar 2004   •   00:00

Senatul a respins ieri propunerea Partidului Umanist de modificare a Codului Fiscal astfel incat intreprinzatorilor sa li se acorde sprijin prin eliminarea impozitului pe profitul reinvestit.

Deputatul PUR Petre Naidin a aratat ca facilitatea vizeaza un sector care aduce 40% din PIB si ar determina cresterea numarului locurilor de munca, al salariatilor, dar si a veniturilor la buget, prezentand si un numar de circa 100.000 de semnaturi in favoarea proiectului.

FRONT COMUN. Senatorii PSD si UDMR au sustinut insa punctul de vedere al Guvernului, care a cerut respingerea proiectului intrucat Codul Fiscal nu poate fi modificat decat o data pe an, iar Guvernul intentioneaza sa faca acest lucru in viitorul apropiat pentru mai multe puncte, in discutie aflandu-se si impozitul pe profitul reinvestit. Propunerea PUR este mai veche insa decat Codul Fiscal, ceea ce arata ca Guvernul nu a dorit introducerea acestei facilitati.

MULTUMIRI. Partidul Umanist a salutat si a multumit ieri public parlamentarilor PNL, PD si PRM, precum si senatorilor independent i care au votat in plenul Senatului pentru amendarea Codului Fiscal, respectiv eliminarea impozitului pe profitul reinvestit. "Dupa cum am mai explicat, profitul reinvestit asigura locuri de munca, incasari suplimentare la bugetul de stat si relansarea economiei. P.na in prezent, Partidul Umanist a reusit strangerea unui numar de circa 100.000 de semnaturi de la cetatenii Romaniei ca sprijin popular pentru initiativa sa si va insista ca, la actualizarea Codului Fiscal, aceasta masura de crestere economica sa fie acceptata de Guvernul Nastase", se arata intr-un comunicat de presa al PUR. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: observator