x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sentinţa în cazul handbalistului Marian Cozma va fi reexaminată!

Sentinţa în cazul handbalistului Marian Cozma va fi reexaminată!

de Istvan Deak    |    02 Aug 2012   •   16:26
Sentinţa în cazul handbalistului Marian Cozma va fi reexaminată!

Curtea Suprema de Justitie a Ungariei a admis cererea de reexaminare a sentintei definitive in cazul uciderii handbalistului roman Marian Cozma. Procuratura Generala a Ungariei a inaintat la finalul lunii iunie Curtii Supreme de Justitie o cerere de reexaminare a sentintei definitive bazata pe faptul ca motivarea deciziei definitive a Curtii de Apel Gyor contine numeroase contradictii fata de rechizitoriul intocmit de procurori si acceptat de Judecatoria din Veszprem.

Curtea Suprema de Justitie a anuntat ca va reanaliza sentinta in cadrul a trei sedinte publice programate pentru 25 si 28 septembrie, respectiv 2 octombrie 2012, cand ar putea fi anuntata o posibila schimbare a sentintei definitive. "Procuratura Generala a invocat motive de forma si fond care fac necesara reanalizarea cazului, incepand de la rechizitoriul intocmit de procurori, incluzand incadrarea faptelor, pana la sentintele dictate de Curtea de Apel', a declarat presedintele Curtii Supreme, Konya Istvan.

La sfarsitul lui aprilie, Curtea de Apel din Gyor a decis reducerea pedepselor ucigasilor lui Cozma, Sandor Raffael si Gyozo Nemeth, de la inchisoare pe viata la inchisoare pe 18 ani pentru fiecare. Unui al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care initial fusese condamnat la 20 de ani de inchisoare, pedeapsa i-a fost redusa la opt ani de inchisoare. La finalul lunii mai, Tribunalul Veszprem a anuntat decizia in procesul de ultraj. La pedepsele principalilor trei inculpati s-au adaugat ani in plus de inchisoare. Astfel, pedeapsa totala pentru Raffael Sandor este de 21,5 ani, pentru Nemeth Gyozo de 21 de ani si pentru Ivan Sztojka de 10 ani.

Handbalistul roman al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost injunghiat mortal la 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din orasul Veszprem, in altercatie fiind implicati alti doi coechipieri, Zarko Sesum si Ivan Pesici, grav raniti si ei. Handbalistul roman in varsta de 26 de ani a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata. (deak.istvan@jurnalul.ro)

×
Subiecte în articol: Ungaria handbal justitie crima marian cozma