.........................
Şerban Huidu ar putea afla astăzi ce sumă are de plătit drept despăgubiri familiilor victimelor accidentului pe care l-a provocat în urmă cu un an, la Timişul de Sus. Decizia va fi luată de magistraţii Judecătoriei Braşov. Rudele celor morţi în accident cer despăgubiri în valoare de 800.000 de euro.
La termenul de pe 4 decembrie au fost audiaţi doi martori din partea Ioanei Câmpean (28 de ani), fiica Magdei Drăghici - una dintre cele trei victime ale accidentului provocat de Huidu în 16 octombrie 2011. Cei doi martori, un prieten apropiat al Ioanei Câmpean şi prietena cea mai bună a Magdei Drăghici, au povestit că Ioana a suferit foarte mult în urma pierderii mamei sale, care era singurul sprijin moral al acesteia, cele două fiind foarte apropiate. Cei doi au spus că Ioana lucra în domeniul IT, în Bucureşti, însă a fost nevoită să renunţe la serviciul de acolo, după moartea mamei sale, pentru a se întoarce la Braşov şi a administra firma acesteia, deşi nu are experienţă în domeniu.
De asemenea, martorii au spus că Ioana Câmpean este foarte afectată de mediatizarea intensă a acestui caz, aducându-i un prejudiciu de imagine atât ei, cât şi firmei mamei sale. "Ioana a pierdut totul şi mai ales sprijinul moral al mamei sale. Acum e tăcută tot timpul, deşi era mereu o fire veselă. Şi presa a avut un rol de a nu o lăsa să-şi revină. Acum refuză să citeasă ziarele sau să se uite la TV de teamă să nu retrăiască trauma. Chiar şi-a scos din grila programelor TV toate posturile româneşti", a spus prietena mamei sale în faţa instanţei.
Ioana Câmpean a solicitat daune morale şi materiale de 400.000 de euro, iar soţia şi fiul lui Ştefan Lungu Balog s-au constituit părţi civile diferite în acest proces, cerând drept daune morale câte 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca şi contravaloare a autoturismului distrus în acceident şi cheltuieli de înmormântare de circa 6.000 de lei.
Cea de-a treia victimă a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmaşi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civilă din partea acestuia.
Tot atunci, avocatul societăţii de asigurări a solicitat instanţei efectuarea unui raport de expertiză privind valoara autoturismului Dacia Logan implicat în accident şi care aparţinea familiei Balog. Avocatul a depus la dosar o listă cu anunţuri de ultimă oră de vânzare a unor autoturisme similare care se încadrează între sumele de 1.600 şi 2.500 de euro. De asemenea, şi avocatul familiei Balog a depus o listă similară, dar cu sume între 4.300 şi 4.700 de euro, precum şi o expertiză a autoturismului respectiv, făcută cu puţin timp înainte de accident, evaluat la suma de 5.000 de euro. Judecătorul de caz a respins solicitarea pentru efectuarea unei expertize a autoturismului şi a stabilit ca termen de pronunţare a sentinţei data de 18 decembrie.
Huidu a fost implicat într-un accident rutier în localitatea Timişul de Sus, pe 16 octombrie, anul trecut, în timp ce se afla la volanul autoturismului personal, când a intrat pe contrasens şi a lovit o maşină Dacia Logan, care circula regulamentar de la Braşov spre Predeal. În urma impactului, o persoană a murit pe loc, iar alte două în drum spre spital.
În 29 iunie, Huidu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Braşov fiind abia anul viitor, în 31 ianuarie.
Citește pe Antena3.ro