x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Băhăian, din nou trimis în judecată

Sergiu Băhăian, din nou trimis în judecată

de Violeta Fotache    |    28 Feb 2011   •   12:57

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Băhăian Sergiu, Negureanu Dan, Mărculescu Edward Marian, Vasilache Gheorghe, Roşu Călin Mircea şi Ţene Fluture, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

„În sarcina acestora s-a reţinut că au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constând în aceea că, prin  folosirea de acte false, au indus şi menţinut în eroare opt societăţi comerciale din Mun. Bucureşti şi  judeţele Argeş, Braşov şi Prahova. Inculpaţii determinau  persoane cu o situaţie materială precară să preia societăţi comerciale, ca asociat unic şi administrator, administrarea în fapt fiind realizată însă de către liderii grupării.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Conform procurorilor, după preluarea părţilor sociale erau deschise conturi  la unităţi bancare de pe raza Municipiului Bucureşti şi  erau semnate  file CEC şi  bilete la ordin, fără a exista disponibil în conturi. Aceste mijloace de plată erau folosite de către inculpaţi pentru a încheia contracte  de leasing financiar  ce aveau ca obiect autoturisme de lux  şi pentru achiziţia de  alte mărfuri de la diferiţi agenţi economici. Cei cinci membri ai grupării  au produs un prejudiciu în valoare de aproximativ  700.000 euro. 

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: diicot bahaian