x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sexy-funcţionarele care defilează prin Guvern

Sexy-funcţionarele care defilează prin Guvern

de Cristian Anton    |    10 Apr 2018   •   11:50
Sexy-funcţionarele care defilează prin Guvern

Performanţele unui Guvern se măsoară şi în abilitatea sa de a promova tinerii competenţi, dacă tot ne plângem mereu că ne pleacă valorile afară. Acuma, că tinerii în discuţie sunt blonde şi brunete focoase, plasate la Bucureşti de tata cel cu funcţie mare de partid la judeţ ori de lideri politici cuceriţi de aptitudinile lor profesionale, rămâne altă discuţie. Important este că sexy funcţionarele ridică moralul guvernanţilor, iar un ministru fericit munceşte mai cu spor pentru ţară şi popor.

La arme şi reţele electrice

Aurora Elena Candel se află deja de trei ani în Guvern, unde a pornit ca şi consilier la Direcţia de Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului din Ministerul Economiei. La numai 26 de ani, frumoasa brunetă fără niciun fel de experienţă este numită de ministrul Costin Borc administrator la Uzina Mecanică Sadu, fabricant de armament controlat de stat, iar la scurt timp ajunge şi în Consiliul de Administraţie al Avioane Craiova SA, dar şi la Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport Smart SA, controlată de Transelectrica. Tânăra originară din Brăila nu deţine nicio proprietate, declarând venituri anuale de numai 30.000 lei.

Blonda din Vaslui de la Romatsa, via Cluj

Vasluianca Cristina Mădălina Andronic a venit în Guvern în ianuarie 2017, ca subsecretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, apoi la Ministerul Tineretului şi Sportului după ce, din octombrie 2015, era consultant parlamentar. Anterior, blonda a lucrat ca referent resurse umane la Clujana SA, a fost consultant financiar la o firmă de brokeraj din Cluj-Napoca, dar şi practicant la primăria condusă de Emil Boc. Până să ajungă în Guvern, simpatica blondă a fost jurnalist la Tele M Bârlad, dar şi vicepreşedinte TSD Cluj, susţinătoare înfocată a lui Liviu Dragnea. „Consider că candidatul Liviu Dragnea este cel mai în măsură preşedinte care poate moderniza PSD-ul, cel care îi promovează pe tineri şi ideile lor. E nevoie de un om care să sprijine generaţiile ce vin din urmă, pentru că noi suntem viitorul. E nevoie de tineri, de forţe proaspete, noi, care să ducă pe umeri greul generaţiilor ce vin”, spunea Cristina cu ocazia alegerilor din 2015 pentru desemnarea preşedintelui PSD. Credinţa blondei în valorile lui Dragnea i-a adus şi o funcţie de administrator la Romatsa SA. Nu şi vreo avere, în condiţiile în care singura sa zestre este un Mercedes, cumpărat în 2016, şi venituri salariale de nici 30.000 lei pe an.

Spiritul liberal se formează la stat. Pe bani mulți

Mădălina Deaconescu a fost numită în iulie 2017 consilieră personală a ministrului Economiei, pe atunci Mihai Fifor, dar a părăsit acest post în martie 2018, nemaifiind probabil pe gusturile actulului deţinător al portofoliului, Dănuţ Andruşcă. Mădălina este fiica lui Daniel Deaconescu, liderul ALDE Galaţi, ea însăşi fiind secretar coordonator TLDE Bucureşti. În doar câteva luni, tânăra a ajuns administrator la compania de stat Formenerg SA, unde îşi rotunjeşte veniturile obţinute la Metex Big SA (firmă cu acţionariat off-shore care închiriază spaţii comerciale), Zoen Gaz SRL (compania tatălui ei), Ministerul pentru Mediul de Afaceri şi Ministerul Economiei, în total peste 32.000 lei.

Fotomodelul sărac lipit

Alina Maria Pârâială este o altă prezenţă spectaculoasă din Guvernul României. Fost fotomodel, splendida brunetă a intrat în structurile guvernamentale încă din 2009, când era director de cabinet în Agenţia pentru Implementarea Proiectelor Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, pentru ca în 2014 să ajungă şefa de cabinet a fostului ministru al Transporturilor Dan Şova. Aşa începe fostul fotomodel să defileze prin Consiliul de Administraţie de la CFR SA şi CFR Marfă, apoi ca şefă de cabinet al unui secretar de stat din Ministerul Economiei, consilier la Ministerul Dezvoltării şi administrator la Salrom SA. Cu toate acestea, modelul Pârâială nu are casă, maşini sau alte bunuri şi a declarat venituri anuale la limita subzistenţei, de nici 10.000 lei.

Blonda lui Radu Mazăre se pricepe la Turism, Tineret și Sport

O altă blondă cu trecut de fotomodel este Andreea Maria Severa, actuala şefă a Serviciului Relaţii Internaţionale din Ministerul Tineretului şi Sportului. Fost manechin la Space Models, Andreea ajunge director de marketing la Fashion TV România în perioada 2011-2012, calitate în care era nelipsită din show-urile faraonice organizate de primarul Radu Mazăre în Mamaia. În 2014, Andreea Severa părăseşte strălucirea show-biz-ului pentru a se angaja şef serviciu la Primăria Pantelimon, apoi şef birou la Direcţia Generală pentru IMM-uri şi şef birou în Ministerul Mediului, iar din 2016 şef serviciu Marketing la Autoritatea Naţională pentru Turism. Fostul manechin despre care s-a spus că a fost iubita lui Mazăre este şi cea mai avută dintre sexy-funcţionarele prezentate până acum. Andreea Maria Severa a primit moştenire trei terenuri de peste un hectar în Cugir - Alba, are o casă şi un apartament în Cugir, un BMW, un depozit bancar de 31.000 lei şi un salariu de peste 76.000 lei de la Ministerul Turismului.

 

×