x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De mâine începe pelerinajul la moaştele Sfântului Dumitru. Ce recomandă Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti

De mâine începe pelerinajul la moaştele Sfântului Dumitru. Ce recomandă Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti

23 Oct 2013   •   16:41
De mâine începe pelerinajul la moaştele Sfântului Dumitru. Ce recomandă Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti

Aproximativ 70 de agenți ai Poliţiei Locale a Muncicipiului Bucureşti vor contribui, începând de mâine, la menținerea ordinii publice în zona Dealului Mitropoliei, acolo unde este așteptat un număr mare de pelerini care vor veni la moaștele Sfântului Dumitru – ocrotitorul Bucureștilor.

În colaborare cu reprezentanții Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor și ai Patriarhiei Române, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică vor supraveghea, în principal, zona Pieței Unirii în vederea combaterii comerțului ambulant stradal, a evitării scandalurilor și a prevenirii infiltrării în rândul enoriașilor a unor persoane care, sub falsă identitate de cleric, vor dori să strângă pomeni.

Zona de pelerinaj va fi supravegheată – sprijinind celelalte forțe de menținere a ordinii publice - și de formațiuni din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București. Agenții Serviciului de Circulație din cadrul P.L.M.B. vor sprijini acțiunile de fluidizare și restricționare a traficului în zona Dealului Patriarhiei.

Poliția Locală a Municipiului București și Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor atrag atenția pelerinilor să evite a cumpăra obiecte de cult sau diferite produse din alte zone decât cele autorizate. Totodată, pelerinii sunt sfătuiți să nu ofere bani cerșetorilor. Astfel, se vor putea evita cazurile de genul celor petrecute în anii anteriori, atunci când agenții P.L.M.B. au reținut în vederea sancționării adulți care își forțau copii să ceară de pomană.

Anul trecut, polițiștii din cadrul P.L.M.B. și agenții Patrulei Călare a Municipiului București au recuperat peste 50 de obiecte de cult furate de la standurile târgului organizat de Patriarhia Română, au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale speculanților și au reținut un călugăr fals care strângea bani din unsul cu mir – mirul fiind, de fapt, ulei pentru salată.

×